Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Καταργούν την ΕΠΕΙΑ

Μεταβατικό ρόλο θα έχει η Επιτροπή Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς φαίνεται η νέα πολιτική ηγεσία τους υπουργείου Οικονομικών έχει στα άμεσα σχέδια της την δημιουργία ενιαίου εποπτικού φορέα για τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες.

Τα σχετικά σενάρια και σε σχέση με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών κ Σαχινίδη, σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα, ότι θα πρέπει όλος ο χρηματοπιστωτικός τομέας να είναι κάτω την Τράπεζα της Ελλάδος, φέρουν την κυβέρνηση να θεωρεί αναγκαία την ενσωμάτωση της σχετικά νέας εποπτικής αρχής για τις ασφαλιστικές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα ο κ Σαχινίδης ανέφερε στην Εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». «Αυτό θα διευκόλυνε, την προσαρμογή των ασφαλιστικών εταιρειών στα δεδομένα που διαμορφώνει η solvency II καθώς η ΤτΕ διαθέτει σχετική εμπειρία από τη Βασιλεία.»

Άλλωστε η διετής περίπου λειτουργία της Επιτροπής, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς ,δεν έδωσε και πολλές λύσεις στα ζητήματα της εποπτείας του ασφαλιστικού κλάδου, με αποτέλεσμα και πολλά λουκέτα να έχουμε σε ασφαλιστικές εταιρίες και αρκετές εταιρίες να είναι στο «κόκκινο» και αμφισβητήσεις υπάρχουν για τον ρόλο της στην έγκαιρη πρόβλεψη της κατάστασης, ώστε να μην δημιουργηθεί το μεγάλο αδιέξοδο στην Ασπίς Πρόνοια. Ενώ της έχουν αποδοθεί και σκοπιμότητες ως προς την διαχείριση του όλου προβλήματος πριν αποφασίσει να αναστείλει την άδεια λειτουργία της.

Ακόμα και τώρα βρίσκεται σε «αντιδικία» με την Commercial Value που της αποδίδει σκοπιμότητες σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις της, που αφορούν την ασφαλιστική του πρώην ομίλου Ασπίς.

Επίσης φέρεται να λειτουργεί καθαρά σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων μέσα στο κλάδο με επιλεκτικές διαρροές και προνομιακές σχέσεις με στελέχη εταιριών.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου