Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αντασφαλιστές: Πτώση ασφαλίστρων για πυρός, κατοικίας και επιχείρησης

Πιο φθηνές θα είναι το 2010 οι ασφαλιστικές καλύψεις κατά των καταστροφικών κινδύνων (πυρκαγιά, στοιχεία της φύσεως, κ.λ.π.) σύμφωνα με τους αντασφαλιστές. Αυτό δείχνει η ολοκλήρωση υπογραφής των νέων αντασφαλιστικών συμβάσεων με τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες "υπόσχονται" ακόμη φθηνότερα ασφάλιστρα για ασφαλίσεις κατοικιών και επιχειρήσεων.

Τα rates για τους κινδύνους πυρός και άλλων καταστροφών είναι μειωμένα για το 2010 κατά 10% σε μέσο όρο, λόγω της ύπαρξης μεγάλου capacity από πλευράς των αντασφαλιστικών ομίλων αλλά και τους υγιούς ανταγωνισμού.

Επίσης στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν τα rates για τον κλάδο αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο Ιούνιο είχε γίνει αύξηση τους λόγω της εφαρμογής των νέων ορίων ασφαλιστικής κάλυψης, ωστόσο και πάλι λόγω του ανταγωνισμού δεν υπήρξε νέα αύξηση για το 2010. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όσες ασφαλιστικές εταιρείες δεν είχαν τιμολογήσει σωστά στη διάρκεια του 2009.

Σε δήλωση του στο nextdeal.gr ο κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου Partner, BMS HELLAS S.A. Board Vice Chairman, (στη φωτογραφία), τόνισε ότι ο υγιής ανταγωνισμός λειτούργησε προς όφελος των πελατών-ασφαλιστικών εταιρειών.

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου