Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Νέες Διοικήσεις ΕΠΕΙΑ και Εθνικής Ασφαλιστικής

Τρία δυνατά ονόματα της Αγοράς βρίσκονται στο προσκήνιο για τη νέα Ηγεσία της ΕΠΕΙΑ και της Εθνικής ΑΕΓΑ. Ο Καθηγητής του ΠΑΠΕΙ Μιλτιάδης Νεκτάριος, που είναι πιθανόν να Ηγηθεί της ΕΠΕΙΑ, είναι ο μοναδικός παράγοντας της Ασφαλιστικής Αγοράς ο οποίος διαθέτει το σπάνιο συνδυασμό του Καθηγητή Πανεπιστημίου και του παραγωγικού CEO. Γνωρίζει την Ασφαλιστική Αγορά Επιστημονικά και Πρακτικά σε βάθος όσο λίγοι CEOs και είναι σίγουρο ότι δε θα του ξεφεύγει τίποτα από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΕΙΑ.

Ο Μίνος Μωυσής, ως πρώην Γενικός Διευθυντής της Interamerican και νυν Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής της ΕΤΕ, είναι ίσως ο πλέον κατάλληλος για τη νευραλγική θέση του CEO της μεγαλύτερης Ασφαλιστκής της χώρας, δεδομένου ότι ο ρόλος του νέου CEO κληρονομεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που απαιτεί λεπτές ισορροπίες μεταξύ της πρωτοφανούς Ανάπτυξης που χαρακτηρίζει την Εθνική αυτή την εποχή παράλληλα με μια σφιχτή Οικονομική Πολιτική, που επιβάλλουν τα χρόνια ανοίγματα που προϋπήρχαν αλλά και που επιδεινώθηκαν από την απότομη Ανάπτυξη της Εταιρείας.

Ο Γιάννης Λινός είναι ένας από τους πιο ήπιους και καλά καταρτισμένους CEOs της Αγοράς, οι εμπειρίες του οποίου ως ανώτατου Διευθυντικού Στελέχους της Αγροτικής Ασφαλιστικής και ως CEO της Activa μπορούν να εγγυηθούν μια χρηστή και παραγωγική Διοίκηση όπου και αν τοποθετηθεί.

Πριν κλείσει ο Ιανουάριος 2010 οι θέσεις θα οριστικοποιηθούν και θα μάθουμε ποιoς πάει πού.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου