Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αύξηση ασφαλίστρων κατά 20% το 2009


Ιδιαίτερα θετικό ήταν το 2009 για την Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α., καθώς η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 20% σε σχέση με το 2008. Θετικές είναι οι εκτιμήσεις και για την κερδοφορία, όπου αναμένεται η αποτίμηση των ομολόγων για να βγει το αποτέλεσμα του έτους.


Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την εταιρία, που επισφραγίστηκε από αύξηση μεγεθών και ενίσχυση του δικτύου συνεργατών της, μετά και από τις γνωστές εξελίξεις στην αγορά.



Σε συνολικό επίπεδο κατά συνέπεια, καθώς νέες εργασίες δεν προέκυψαν, η Ευρωπαϊκή Πίστη επωφελήθηκε από την αναδιανομή της πίτας μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών.


Ο κλάδος Ζωής ήταν αυτός που πρωταγωνίστησε. Μαζί με τα ομαδικά, τα καθαρά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2008.


Αντίθετη ήταν η εικόνα στον κλάδο αυτοκινήτου, όπου παρά τη μεγάλη ενίσχυση σε νέους συνεργάτες και την αναδιανομή που έγινε στην αγορά μετά το κλείσιμο των εταιριών, η παραγωγή ασφαλίστρων μειώθηκε κατά 1,5% - 2% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος. Στις υπόλοιπες Γενικές ασφάλειες, σημειώθηκε σημαντική αύξηση (+30% στον κλάδο Πυρός).


Το αποτέλεσμα στο αυτοκίνητο οφείλεται στην αυστηρή τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η εταιρία, όπου με βάση τα πραγματικά στοιχεία, διαμορφώνει το ύψος των ασφαλίστρων της.


Το ασφαλιστικό δίκτυο από την άλλη πλευρά, ενισχύθηκε με 400 συνεργάτες, κάτι που προέκυψε από 600 νέους και 200 αποχωρήσεις. Η εταιρία ως γνωστόν, απέκτησε μεγάλο μέρος από το δίκτυο της Ασπίς Πρόνοια μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.


Η μεγάλη αύξηση του 2009, δε δημιουργεί κανένα θέμα και καμία απολύτως ανησυχία σε ότι αφορά την επάρκεια των αποθεμάτων, τα οποία, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας, είναι επαρκή και πλήρως τακτοποιημένα.


Με βάση τους ρυθμούς ανάπτυξης, το προηγούμενο έτος ήταν ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Πίστης. Τα στελέχη της ευελπιστούν όμως, ότι η εφετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη και εκφράζοντας την ιδιαίτερη αισιοδοξία τους, αναμένουν άνοδο του κύκλου εργασιών, κατά 35%, ακόμα μεγαλύτερη δηλαδή, σε σχέση με το 2009.


Εφέτος, όπως εξηγούν, θα προκύψουν ακόμα πιο ευεργετικά αποτελέσματα από την πλήρη ενσωμάτωση και εξοικείωση των νέων συνεργατών με την εταιρία.


Αιχμή των προσπαθειών θα αποτελέσει ο κλάδος Ζωής, ενώ από προϊοντικής πλευράς, η έμφαση θα δοθεί στα συνταξιοδοτικά, όπου αναμένεται να μονοπωλήσουν την επικαιρότητα στην αγορά.


Οι άνθρωποι της εταιρίας εκφράζουν επίσης την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για τη μέχρι σήμερα συνεργασία με το δίκτυο της ING στο χώρο της υγείας, καθώς σε περίπου 2,5 μήνες έχουν γίνει πάνω από 1.000 αιτήσεις νέων συμβολαίων.


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου