Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σχέδιο νόμου για την προστασία των ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές εταιρίες


Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές εταιρίες ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, αναφέροντας ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έρθει για δημόσια διαβούλευση σχετικό σχέδιο νόμου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση εντάσσεται, σύμφωνα με την υπουργό, σε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία των καταναλωτών.


Η υπουργός κ Λ. Κατσέλη κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς αναφέρθηκε στα κενά εποπτείας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ως προς την προστασία των καταναλωτών τονίζοντας ότι η γενική γραμματεία Καταναλωτή θα αναλάβει ρόλο στον τομέα.



Οι θεσμικές παρεμβάσεις που αφορούν στη διαφάνεια των συναλλαγών των καταναλωτών και θα αναληφθούν μέσα στο επόμενο διάστημα είναι:


Δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου ,μέσα στο επόμενο δίμηνο, που αφορά στη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών, για να αντιμετωπιστούν, σύμφωνα με την υπουργό, παράνομες πρακτικές όπως κρυφές χρεώσεις, η αδιαφάνεια στη διαμόρφωση του επιτοκίου, η ποινή για την πρόωρη εξόφληση δανείων με σταθερό στεγαστικό επιτόκιο.


Ακόμη μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα δοθεί στη διαβούλευση και σχέδιο νόμου που αφορά στη διαφάνεια της παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών με σειρά ρυθμίσεων για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση των ασφαλισμένων σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις.


Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου