Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Στη Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνονται οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς


Αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες και φορείς της διαμεσολάβησης σε κοινοτικό επίπεδο.

Νέα διάσταση στις προσπάθείες τους δίνουν οι διαμεσολαβούντες στην Ασπίς Πρόνοια απευθυνόμενοι σε αρμόδιους παράγοντες και φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην κίνηση αυτή προχωρούν, καθώς τέσσερις και πλέον μήνες μετά την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α., διαπιστώνουν, ότι δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των εταιριών.


Ειδικότερα, την επόμενη εβδομάδα, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από νομικό σύμβουλο, ένα μέλος της επιτροπής αγώνα και την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) κα. Ελένη Γρυπάρη, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες και φορείς της διαμεσολάβησης σε κοινοτικό επίπεδο.

Μεταξύ αυτών, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί και με τον Σλοβένο Γενικό Διευθυντή επί χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Thomas Kugal.

Οι διαμεσολαβούντες θεωρούν ότι η κυβερνητική πρακτική, επιχειρεί να απαξιώσει το θέμα και είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα, καθώς ο καιρός περνά, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Για το λόγο αυτό, επιζητούν νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη, καθώς οι ελπίδες για λήψη μέτρων και επίλυση των προβλημάτων μετά την πρώτη επαφή που είχαν, διαψεύστηκαν -όπως υποστηρίζουν-, από την αδράνεια που ακολούθησε στη συνέχεια.

Οι διαμεσολαβούντες ζητούν εδώ και καιρό από τον κ. Σαχινίδη, σαφείς απαντήσεις με αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα γύρω από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και απασχολούν τους ίδιους και τους πελάτες τους.

Οι κάτοχοι προγραμμάτων Ζωής (υγείας, συνταξιοδοτικά, παιδικά, επενδυτικά) παραμένουν σε αδιέξοδο, καθώς όχι μόνον οι παροχές και οι καλύψεις, αλλά ακόμα και βιβλιάρια υγείας και πρωτότυπες αποδείξεις βρίσκονται εγκλωβισμένα στην εταιρία, ενώ πλησιάζει και ο καιρός που θα χρειαστούν αποδείξεις ασφαλίστρων για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σε σχέση με την εφορία, πρόβλημα υπάρχει και με τους διαμεσολαβούντες, καθώς οι ίδιοι αναρωτιούνται, τι βεβαιώσεις αποδοχών θα υποβάλλουν και ποιος θα τους τις δώσει;

Πέραν αυτού, επισημαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την επαγγελματική τους υπόσταση και ζητούν την λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων που να διασφαλίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Να σημειωθεί, ότι η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 1η Φεβρουαρίου, μετατίθεται το πιθανότερο για τις 10 του ίδιου μήνα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση για την προσέλευση και συμμετοχή συνεργατών και πελατών της Ασπίς.

Σε σχέση με τη δημιουργία θεσμικού φορέα διαμεσολαβούντων και ασφαλισμένων, τελική απόφαση είναι να προχωρήσουν στη δημιουργία σωματείου με πιθανότερη επωνυμία: «Σωματείο Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια».

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου