Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Το αδιέξοδο παραμένει στην Ασπίς


Ο κ. Παντελίδης αισιοδοξεί πριν το καλοκαίρι να είναι σε θέση να ενημερώσει την Επ.Ε.Ι.Α. για το τι πραγματικά συμβαίνει με την Ασπίς.

Το πλαίσιο και τις διαδικασίες βάσει των οποίων θα κινηθεί για τη λειτουργία της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, για την αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων, όπως και για τη νομική αξιολόγηση του χαρτοφυλακίου της, θέτει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής της εταιρίας, κ. Ιωάννης Παντελίδης.

Γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, ο κ. Παντελίδης επιδιώκει να προσδιορίσει συγκεκριμένες διαδικασίες βάσει των οποίων θα κινηθεί ώστε, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσει και τη διαφάνεια για τα όσα θα επακολουθήσουν.


Γνωρίζοντας επίσης ότι όταν ο κύκλος των ενεργειών του ολοκληρωθεί η υπόθεση θα οδηγηθεί στην Επ.Ε.Ι.Α. προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, επιθυμεί ο φάκελος να διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σε κωδικοποιημένη μορφή, ώστε η Επιτροπή να μπορεί να τον αξιολογήσει χωρίς να απαιτηθεί ιδιαίτερος χρόνος.

Προκειμένου μάλιστα ο κ. Παντελίδης να κινηθεί ταχύτερα, προβληματίσθηκε με το ενδεχόμενο ανάθεσης της όλης υπόθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο, ωστόσο γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πρώτο που θα του ζητηθεί σε αυτή την περίπτωση θα είναι στοιχεία, και το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτή τη φάση στοιχεία δεν υπάρχουν.

Όπως ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του, η επιλογή του εξωτερικού Συμβούλου δεν εξυπηρετεί την όλη υπόθεση, ενώ, πέραν αυτού, για την πρόσληψή του η εταιρία θα επιβαρυνθεί οικονομικά, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το πρώτο το οποίο λείπει σήμερα από την Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ είναι η ρευστότητα.

Πάντως, ο κ. Παντελίδης έχει ήδη κάνει τις πρώτες τρεις προσλήψεις συνεργατών και συνεχίζει τα ραντεβού του προκειμένου να διαμορφώσει μια ομάδα περίπου 15 συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων.

Μέχρι σήμερα, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις υποψήφιων συνεργατών οι οποίοι δεν δέχθηκαν να συνταχθούν στην προσπάθειά του να διαχειριστεί το πρόβλημα της Ασπίς Πρόνοια, όμως ο ίδιος δηλώνει σε συνεργάτες του ότι για όλα υπάρχει λύσει αρκεί να επιμένεις για αυτή και ο κ. Παντελίδης φέρεται αποφασισμένος να φέρει σε πέρας την όλη υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το έργο του κ. Παντελίδη βαρύνεται με την καθυστέρηση που έχει ήδη υπάρξει στην διαδικασία. Είναι γεγονός ότι επί τέσσερις μήνες ο φάκελος Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ έμενε τα αζήτητα, με αποτέλεσμα άπαντες τώρα, ασφαλισμένοι, ασφαλιστικές εταιρίες, Επ.Ε.Ι.Α., όπως και η κυβέρνηση, να επιζητούν ένα θαύμα, που βέβαια δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο κ. Παντελίδης από την πλευρά του αισιοδοξεί πριν το καλοκαίρι να είναι σε θέση να ενημερώσει την Επ.Ε.Ι.Α. για το τι πραγματικά συμβαίνει με την Ασπίς Πρόνοια και το πώς μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα.

Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΤΣΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή