Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Τα οικόπεδα «στέρεψαν» τον επαγγελματισμό των ασφαλιστών


Είναι θέμα χρόνου και μάλιστα σύντομου για να αλλάξει το σκηνικό. Οι εταιρίες με τα προβλήματα συνωστίζονται στην πόρτα της Επ.Ε.Ι.Α. προκειμένου να κερδίσουν παράταση ζωής και ίσως κάποιες τελικά μέσα στο ροκάνισμα του χρόνου να επιβιώσουν.


Το αίτημά τους γνωστό από το παρελθόν και η υποστήριξή του αναλλοίωτη: ευνοϊκή αποτίμηση των «μεταβλητών» αξιών της περιουσίας τους οι οποίες έχουν απομειωθεί λόγω της κρίσης.


Όπως και πέρυσι, το δίλημμα (εάν υπάρχει) του επόπτη γνωστό κατά πόσο και αν θα συμπαρασταθεί στο πρόβλημα των εταιρειών και αν δώσει ακόμα λίγο οξυγόνο.



Βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι πέρυσι τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα: δηλαδή ότι η εποπτεία κάνει τη δουλειά της απρόσκοπτα, χωρίς μεροληψίες και ελαστικές τακτικές και πώς για πρώτη χρονιά και λόγω κρίσης εδόθη παράταση στην αντικειμενικότητα της προσέγγισης των περιουσιακών στοιχείων.


Οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η ίδια ιδιόρρυθμη τακτική. Και γιατί; Διότι ποιος μπορεί να υπολογίσει πόσα χρόνια χρειάζονται για να φθάσουν οι μεταβλητές αξίες στο ύψος που δώσει ευρωστία στις εταιρίες.


Και ακόμα και στην περίπτωση που αυξηθούν τόσο πολύ σε σχέση με σήμερα στην αποτίμηση το οικονομικό πρόβλημα που βρίσκει η Επ.Ε.Ι.Α. θα λυθεί;


Και γιατί -οι εταιρίες- βάζουν σε δοκιμασία αντοχής ένα ολόκληρο σύστημα αρχών -πολιτεία, εποπτική αρχή, καταναλωτές, ασφαλιστική αγορά- και δεν προτιμούν την διαδικασία της καταβολής των κεφαλαίων που τους λείπουν από τα προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία.


Διότι δε μπορεί αιωνίως να πληρώνουν οι άλλοι τα οικόπεδα των ιδιοκτητών -αμέτρητα στρέμματα- και τον πλουτισμό των πέριξ αυτών συνεργατών.


Χρόνια τώρα οι εταιρίες αυτές ήταν στη μία πλευρά της ζυγαριάς. Και θα μπορούσαν να είχαν αναπτυχθεί διαφορετικά. Στέρεψε ο επαγγελματισμός...


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου