Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Προβληματισμός για την αύξηση κόστους χρηματοδότησης από τους τραπεζίτες


Τον προβληματισμό τους για την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, η οποία εκτιμάται ότι θα περάσει και στα επιτόκια των δανείων, εξέφρασε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στη συνάντηση που είχε χθες με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γ.Προβόπουλο.


Στη συνάντηση, που ορίστηκε κατόπιν αιτήματος των ίδιων των τραπεζιτών, έγινε επίσης αναφορά στη φυγή των καταθέσεων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα και στα προβλήματα από το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων.



Χθες η Κομισιόν ενέκρινε την παράταση του πακέτου στήριξης για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν σχέδια ανακεφαλαιοποίησης, εγγυήσεων καθώς και στήριξης προς τα πιστωτικά ιδρύματα μέσω της έκδοσης ειδικών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.


«Η παράταση των μέτρων είναι περιορισμένου χρόνου και έκτασης. Η Κομισιόν κατέληξε ότι αποτελούν κατάλληλο μέσο για την άρση σοβαρής διαταραχής της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν. Τα μέτρα είχαν αρχικά εγκριθεί στις 19 Νοεμβρίου 2008 και είχαν παραταθεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2009.


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου