Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΑΕΕ: Στατιστική Έκθεση για την Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα


Τα συντονισμένα μέτρα στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις, οι κεντρικές τράπεζες και οι διεθνείς οργανισμοί δεν πέτυχαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη διαμορφούμενη κατάσταση μέσα στο 2008.

Αντίστοιχα, η μέση αξία συναλλαγών υποχώρησε κατά 34,2%. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική κάμψη των τιμών των μετοχών, η μέση αξία συναλλαγών σε σταθερές τιμές (όγκος συναλλαγών) έχει αυξηθεί. Οι επενδυτές του εξωτερικού προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους με σκοπό να επαναπατριστούν κεφάλαια για την κάλυψη εγχώριων υποχρεώσεων. Κατά αυτόν τον τρόπο, 3,6 δις ευρώ ανελήφθησαν και η συμμετοχή των ξένων επενδυτών έπεσε κάτω από το 50%.


Κατά το 2008, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση ανέδειξε τις μακροοικονομικές ανισορροπίες και τις διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Η κρίση επιδείνωσε τις προοπτικές για την παραγωγή, την απασχόληση και τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του 2009, αναμένεται ότι οι αρνητικές εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό και τον πραγματικό τομέα θα αλληλοτροφοδοτούνται.


Διαβάστε την Ετήσια Στατιστική Έκθεση για την Ιδιωτική Ασφάλιση στην Ελλάδα εδώ.

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου