Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

«Υπό πίεση» χορηγούνται αποζημιώσεις από την Commercial

Κάτω από προϋποθέσεις η Επ.Ε.Ι.Α. προχωρά σε νέα αποδέσμευση κεφαλαίων της Commercial Value προκειμένου να αποζημιωθούν καταναλωτές που έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους.

Ωστόσο «ανοικτό» μένει το θέμα των εξαγορών συμβολαίων που εδώ και μήνες έσπευσαν να ζητήσουν -και συνεχίζουν- ασφαλισμένοι της προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κεφάλαιά τους ανησυχώντας για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο Συνήγορος του Καταναλωτή κάλεσε την διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ εταιρίας και ασφαλισμένων της οι οποίοι ζήτησαν την συνδρομή του συνηγόρου.


Κατά τις πληροφορίες την εταιρία εκπροσώπησε η δικηγόρος κα. Βιδάλη η οποία προσήλθε στα γραφεία του Συνηγόρου εξηγώντας ότι χρειάζεται έγκριση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για αποδέσμευση κεφαλαίων προκειμένου η Commercial Value να αποκτήσει τα απαιτούμενα χρήματα για τις αποζημιώσεις.

Μετά από τηλεφωνική επαφή που είχε ο Συνήγορος με την Επ.Ε.Ι.Α. διατυπώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της Commercial Value που είχαν καταφύγει στον Συνήγορο.

Εν συνεχεία υπεγράφη μεταξύ της κα. Βιδάλη και του Συνηγόρου κοινό πρακτικό συμφωνίας για την διαβίβαση των καταγγελιών στην Επ.Ε.Ι.Α.. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καταγγελίες αυτές αφορούν αποζημιώσεις ύψους περίπου 450 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο η Επ.Ε.Ι.Α. φαίνεται να κινείται με ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της αποδέσμευσης κεφαλαίων της Commercial Value καθώς δεν ανοίγει ανέλεγκτα τις στρόφιγγες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες θα ξεκινήσει να αποδεσμεύει χρήματα που αφορούν συμβόλαια Ζωής (επενδυτικού χαρακτήρα) τα οποία έχουν λήξει και συνεπώς οι δικαιούχοι τους πρέπει να αποζημιωθούν.

Δεν πράττει όμως το ίδιο για τα συμβόλαια που οι κάτοχοί τους ζήτησαν να τα «σπάσουν» εξαγοράζοντάς τα νωρίτερα από την λήξη τους.

Γι΄ αυτά η αποδέσμευση κεφαλαίων θα έλθει σε δεύτερο χρόνο προκαλώντας απορία για την στάση αυτή της Επ.Ε.Ι.Α..

Για ποιο λόγο δηλαδή η Επ.Ε.Ι.Α. βάζει προτεραιότητα στη λήξη και όχι στις εξαγορές συμβολαίων.

Ήδη διατυπώνονται ερωτηματικά για την απόφαση αυτή της Επ.Ε.Ι.Α. καθώς και το που στηρίζεται και σε τι αποβλέπει και κατά πόσο τελικά αυτό θα είναι υπέρ των καταναλωτών που θέλουν να εξαγοράσουν τα συμβόλαιά τους.

Πάντως, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν δείχνουν την προσοχή που η Εποπτική Αρχή χειρίζεται το θέμα.

Ζητά τόσο από τον Συνήγορο του Καταναλωτή όσο και την εταιρία εντύπως τα στοιχεία των φακέλων αποφεύγοντας την ηλεκτρονική μέθοδο καταδεικνύοντας τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης.

Επίσης η Επ.Ε.Ι.Α., πέραν των φακέλων που θα λάβει από τον Συνήγορο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να ζητήσει και πρόσθετα στοιχεία από την Commercial Value.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου