Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τα νέα τιμολόγια της Interamerican για τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων




Με την ανακοίνωση των νέων τιμολογίων της Interamerican, που τίθενται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, ξεδιπλώνεται σταδιακά η πολιτική των μεγάλων εταιριών στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων για το 2010.


Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε η 3η μεγαλύτερη εταιρία στον κλάδο της αστικής ευθύνης, με συνολικό ασφαλισμένο στόλο της τάξης των 450.000 οχημάτων, κινούνται στο επίπεδο του 5% για τα ΙΧ και στο 10% στα φορτηγά και τα δίκυκλα, επιβεβαιώνοντας ότι η συγκέντρωση μεγάλου όγκου οχημάτων επιτρέπει τη συγκράτηση των τιμών.



Σύμφωνα με την εγκύκλιο που η εταιρία απέστειλε προς το δίκτυο, για το σύνολο του χαρτοφυλακίου εφαρμόζεται από την 1η Φεβρουαρίου αύξηση στο δικαίωμα συμβολαίου, το οποίο διαμορφώνεται πλέον από το 23% στο 25%.


Παράλληλα εφαρμόζεται αύξηση της επιβάρυνσης λόγω του τρόπου πληρωμής από 2% σε 4%, με παράλληλη αφαίρεση του σταθερού ποσού των 4,4 ευρώ. Η εταιρία καταργεί τις ζημιές εισόδου για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ορίζει ωστόσο ότι οι αιτήσεις για την έκδοση συμβολαίων θα πρέπει να αποστέλλονται πλέον στα κεντρικά γραφεία.


Οι ανατιμήσεις στα πακέτα «Classic», «Extra» και «Total» για τα ιδιωτικής χρήσης επιβατικά προβλέπουν μέση αύξηση ασφαλίστρων αστικής ευθύνης στο 3%, αύξηση ασφαλίστρων λόγω ηλικίας οχήματος και πλήθους ζημιών ευθύνης από 0,5% έως 6% για την αστική ευθύνη και από 1% έως 7% για τις συμπληρωματικές καλύψεις.


Η εταιρία συνοδεύει τα πακέτα με μείωση του ασφαλίστρου οδικής βοήθειας αναλόγως της περιοχής και της ηλικίας του οχήματος και η διακύμανση του ασφαλίστρου διαμορφώνεται στα 40 έως τα 75 ευρώ από 39 έως 84 ευρώ που ίσχυε πριν.


Οι αναπροσαρμογές στο πακέτο «Total» τίθενται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου και προβλέπουν τη μείωση της απαλλαγής από τα 1.000 στα 600 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει κάποιο από τα συνεργαζόμενα συνεργεία, η απαλλαγή θα μειώνεται περαιτέρω στα 600 ευρώ.


Η Interamerican συνοδεύει το πρόγραμμα των retail πακέτων με παροχές ιατρικών συμβουλών από το Συντονιστικό Κέντρο της εταιρίας χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, ενώ για τα παλιά προγράμματα, εφαρμόζει αύξηση 5% στα ασφάλιστρα της αστικής ευθύνης.


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου