Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

INTERLIFE: Διπλάσια ασφάλιστρα


Διπλάσια ασφάλιστρα σε σχέση με σήμερα, που θα φτάνουν ακόμη και στα 800-1.000 ευρώ ετησίως για ένα όχημα μεσαίου κυβισμού, θα πληρώνουν από τα μέσα 2012-αρχές 2013 οι κάτοχοι αυτοκινήτων στην Ελλάδα, καθώς η αύξηση των απαιτήσεων για ασφαλιστικές αποζημιώσεις, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος αντασφαλίστρων, ανεβάζουν τον πήχη στα ευρωπαϊκά επίπεδα, όπως επεσήμανε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΙNTERLIFE AAEΓΑ, Γιάννης Βοτσαρίδης.



Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στόχος είναι ο διπλασιασμός της κερδοφορίας της Interlife φέτος, σε σχέση με τα 2,27 εκατ. ευρώ του 2009, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν συσσωρευμένες ζημίες, πρόσθεσε ότι η εταιρία σχεδιάζει πρόσθετη αύξηση ασφαλίστρων κατά 5% το 2010 (πέραν του 5% που ήδη έγινε). Ανακοίνωσε δε, ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο «Μικτό Εσωτερικού» της εταιρίας ήρθε πρώτο σε αποδόσεις σε σύνολο 30 προϊόντων στην κατηγορία του, με απόδοση άνω του 20%.


Σύμφωνα με τον κ.Βοτσαρίδη, το αντασφαλιστικό κόστος αποδεικνύεται δυσβάσταχτο για τις ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς ανέρχεται σε σχεδόν 170%, ενώ και οι αποζημιώσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου αυξάνονται σημαντικά, από 500.000 ευρώ/ατύχημα σε 500.000 ευρώ/θύμα από τα μέσα του 2009 και σε 750.000 ευρώ/θύμα από το 2011, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται και τα ασφάλιστρα.


Η εταιρία -που ενόψει της εφαρμογής της οδηγίας Solvency II- προχωρά σε ισομερή «διασπορά» των επενδύσεών της σε διάφορα προϊόντα, ώστε να μειώσει το ρίσκο, παρουσιάζει δείκτη φερεγγυότητας 138%, ενώ έχει ως στόχο για το 2010 την ανάπτυξη των λοιπών κλάδων εκτός αυτοκινήτου, την περαιτέρω μείωση κόστους και την καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού.


Αναφερόμενος στην υπόθεση ΑΣΠΙΣ, ο κ.Βοτσαρίδης σημείωσε ότι η Interlife «πήρε» μικρό μέρος της παραγωγής της, κυρίως από ΙΧ και ασφαλίσεις περιουσίας, μεταφορών και ατυχημάτων. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση ΑΣΠΙΣ «έκανε κακό στην αγορά».


Ο κ. Βοτσαρίδης ανακοίνωσε, τέλος, ότι η INTERLIFE Properties υλοποιεί έργο ανέγερσης τριών πολυκατοικιών, 50 διαμερισμάτων έκαστη, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρία έκλεισε το 2009 με αύξηση τζίρου 74,19%, στα 49,09 εκατ., ενώ παράλληλα μείωσε τον δείκτη γενικών εξόδων κατά σχεδόν 25%. Σημαντική αύξηση παρουσίασε πέρυσι ο κλάδος γενικής αστικής ευθύνης (+116,5%), ενώ στη νομική προστασία-βοήθεια σημειώθηκε άνοδος 57,4%.


Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου