Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κατάθεση - φωτιά πρώην συνεργάτη του μεγαλομετόχου Π. Ψωμιάδη: Πώς «έφυγαν» 20 εκατ. ευρώ από τα ταμεία

Ο βασικός μέτοχος των εταιρειών «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ» κ. Παύλος Ψωμιάδης είχε δώσει εντολή στον υπεύθυνο πληρωμών της εταιρείας και ανιψιό του να παρακρατάει από την αρχή του 2009 για λογαριασμό του διευθύνοντος συμβούλου, δηλαδή του ίδιου του κ. Ψωμιάδη, το ποσό των 600.000 έως 1.000.000 ευρώ εβδομαδιαίως. 

Αυτό αναφέρει σε ένορκη κατάθεσή του που έδωσε σε συμβολαιογράφο Αθηνών στις 9 Φεβρουαρίου 2009 ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Π. Ψωμιάδη που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στην ανάκριση. Στην κατάθεση, που βρίσκεται στην κατοχή της «Κ», ο συνεργάτης του κ. Ψωμιάδη, που είναι και αναλογιστής, αναφέρει ότι ρώτησε τότε τον υπεύθυνο του ταμείου γιατί συμβαίνει αυτό κι εκείνος του απάντησε «ότι κάθε μέρα εμφανίζονται στην Aspis Bank προσωπικές επιταγές του Παύλου Ψωμιάδη προς είσπραξη και εξοφλούνται από τα ταμεία εισπράξεως «των δύο ασφαλιστικών εταιρειών που είχαν κοινό ταμείο».


Ο συνεργάτης του μεγαλομετόχου αναφέρει ακόμη ότι ο Ψωμιάδης δανειζόταν καθημερινά από διάφορους δανειστές «υπέρογκα ποσά, παρέχοντας υψηλά, ελκυστικά επιτόκια της τάξης του 8% - 10%. Τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούσε για ίδιον ή οικογενειακό όφελος (αγορές ακινήτων, μετοχών, εταιρειών). Οταν έπειτα από λίγο καιρό εμφανίζονταν οι δανειστές για να εισπράξουν τις επιταγές, ο ανιψιός του, με εντολή του Παύλου Ψωμιάδη, αντί να ζητήσει τα χρήματα από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο, μετέφερε ποσά από τα ταμεία και τους λογαριασμούς των «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ» και «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ» στις διάφορες οικογενειακές εταιρείες του Παύλου Ψωμιάδη, όπως «Ασπίς Ομιλος ΕΠΕ», «Ασπίς Κάπιταλ Α. Ε.», «Bryte Ασπίς Πρόνοια Εμπορική» και υπό μορφήν δανεισμού προς αυτές χωρίς καμία έγκριση από τα Δ. Σ. των εταιρειών και χωρίς ποτέ να επιστραφούν τα χρήματα αυτά.

Από τις εταιρείες αυτές, ελεγχόμενες αποκλειστικά από αυτόν και την οικογένειά του... τα ποσά μεταφέρονταν στους προσωπικούς λογαριασμούς του Παύλου Ψωμιάδη. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπεξαιρεθούν από τον μεγαλομέτοχο με τον τρόπο αυτό 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα. Ο πρώην συνεργάτης περιγράφει στην ένορκη εξέτασή του ότι τον Ιούνιο του 2008 έπρεπε να αγοραστούν ακίνητα 15 εκατομμυρίων ευρώ για τα τεχνικά αποθέματα της «Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ». Ο συνεταίρος του κ. Ψωμιάδη, Λάμπρος Χριστοφής, απαίτησε να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα στη Ρουμανία και όχι στην Ελλάδα. Ο κ. Ψωμιάδης έδωσε εντολή και στάλθηκαν 9 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, όπου μέσω της εταιρείας Xerxis υποτίθεται ότι αγοράστηκαν ακίνητα στη Ρουμανία. Τότε, η ΕΠΕΙΑ κάλεσε τον μάρτυρα και του είπε ότι τα συμβόλαια δεν ήταν νόμιμα γιατί δεν υπήρχαν πιστοποιητικά μεταγραφής των οικοπέδων. Αργότερα, ο Ψωμιάδης συμφώνησε σε συμβούλιο διοικήσεως ότι τα χρήματα είχαν χρησιμοποιηθεί «για έξοδά του στην Κύπρο». Κύκλοι προσκείμενοι στον μεγαλομέτοχο χαρακτήριζαν τα όσα υποστηρίζει ο πρώην συνεργάτης του ανυπόστατα και απέδιδαν τους ισχυρισμούς του σε «προσωπική πικρία».

Πηγή: Καθημερινή

6 σχόλια:

  1. ν αγιασει το στομα σου κυρ Κωστα....ε ρε τι εχει να γινει τωρα που αρχισαν να αντιλαλουν τα σημαντρα και σπαει η ομερτα......αν υπαρχει δικαιοσυνη σ αυτη την χωρα πρεπει ο εισαγγελεας να παει με τις πυτζαμες και να κατσει μεσα και τον καρατεκα και τον χαλβα το μακεδονικο το γιο και την κορη και τη γυναικα....σε πρωτη φαση....ν ακολουθησουν κι αλλοι μετα...οποιος εκανε πλατες στο λαμογιο...οποιος εκλεβε.....οποιος ειναι μπλεγμενος με τα λεφτα των πελατων......οποιος ειναι μπλεγμενος σε υποθεσεις τετοιες και τωρα σφυριζει αδιαφορα απο αλλη εταιρεια και δεν συμμετεχει σε καμμια εκδηλωση που γινεται υπερ των πελατων,ενω μεχρι το τελος ηταν στο τιμονι κι αυτος και μαλιστα εμψυχωνε τον κοσμο να κουβαλαει χρημα.....στη φυλακη οσοι γνωριζαν και δεν ελεγαν....στη φυλακη οσοι λαδωναν....και οσοι λαδωνοταν......μην τους λυπηθειτε...μην σας ριξουν λεγοντας οτι εχουν παιδια....τα δικα μας παιδια να σκεφτειτε που δεν εχουν να φανε.....οχι τα δικα τους που απλα δεν βαζουν κατοσταρα βενζινη στα αξιας 100.000 αυτοκινητα που οδηγουν απο χρηματα πελατων.....υπαρχει δικαιοσυνη???αποδειξτε το μια φορα....να ξερετε οτι αυτος που θα δικαιοσει πελατες και εργαζομενους δεν θα ξαναπεσει ποτε απο την κυβερνηση....ποτε!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος ειναι μπλεγμενος σε υποθεσεις τετοιες και τωρα σφυριζει αδιαφορα απο αλλη εταιρεια και δεν συμμετεχει σε καμμια εκδηλωση που γινεται υπερ των πελατων,ενω μεχρι το τελος ηταν στο τιμονι κι αυτος και μαλιστα εμψυχωνε τον κοσμο να κουβαλαει χρημα

    ANAΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙ ΕΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙ 8ΕΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΛΕΓΧΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βγεί και να μιλήσει ο Γιόνης η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για τόν παυλάρα....Γιατί δεν είναι χθεσινός εδώ του κουνήθηκαν οι ολλανδοί στόν Παυλάρα θα κωλόσει....Και προσέξτε γιά ότι λέει έχει τέτοια στοιχεία πού κρατάει τόν παπα από τα ........
    Πάντως το νούμερο μικρό μου φάνηκε και σίγουρα δεν πρέπει να τα είπε όλα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είμαι πελάτης σκέτος. Καμιά επαγγελματική σχέση με ασφάλειες, πλης της πελατειακής. Με πληροφόρησε για αυτό εδώ το site ένας φίλος ασφαλιστής.
    Το σχόλιό μου:

    Τι δουλεύει σωστά σε αυτή τη χώρα, για να δουλεύουν σωστά οι ασφάλειες? Εξαίρεση θα αποτελούσαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παιδια μια ερωτηση.....πηγα ενα πλαστο 50αρικο στην τραπεζα πριν ενα μηνα και με "τραβουσαν" 5 μερες απο αστυνομικο τμημα σε αστυνομικο τμημα......μηπως την επομενη φορα κυριε υπουργε δικαιοσυνης,κυριε εισαγγελεα,κυριοι που διοικειτε αυτο το κρατος που δυστυχως ζω κι εγω εδω.....και το χειροτερο ειναι οτι καλουνται να ζησουν και τα παιδια μου.....μηπως την επομενη φορα πρεπει να προσκομισω μια πλαστη επιταγη μερικων εκατομμυριων για να την βγαλω πιο ελαφρια???μηπως πρεπει να κλεβω και να διαδασκω και στα παιδια μου οτι η συνταγη της επιτυχιας ειναι το να κλεβεις???μηπως να τους μαθω οτι δεν υπαρχει θεος,δεν υπαρχει τιποτα???οτι θεος ειναι το χρημα και πρεπει να το υπηρετεις για να εισαι ευτυχης???μηπως να τους μαθω οτι καποτε υπηρχε μια χωρα που την ελεγαν ελλαδα ??μηπως αυτο τα βοηθησει να εγκλιματιστουν στο δυσκολο περιβαλλον σας?????η μηπως ειναι παλι η ωρα οπως τοτε....να μετακομισουμε σαν μεταναστες στη Γερμανια, στην Αμερικη, στην Γαλλια κτλ?
    κυριοι δεν εχω να σας πω πολλα....λυπαμαι που ζω σ αυτη τη χωρα...λυπαμαι μου με λενε Ελληνα....καποτε ημουν υπερηφανος γι αυτο...καποτε.....οταν υπηρχε θεος...οταν υπηρχαν ιδανικα....οταν υπηρχε εστω και λιγο κρατος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά , δεν σκέφτηκε κανένας σας ΟΛΑ αυτά τα χρόνια π΄ςω δίνονατι τόσο υψηλές προμήθειες σε τόσο χαμηλά ασφάλιστρα? Νομίζω ότι την αριθμητική την προλάβαμε να την διδαχθούμε όλοι μας στο δημοτικό α-β<0 αν α<β !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή