Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Επανεξετάζεται η αποζημίωση πελατών της «Ασπίς Πρόνοια» από το Εγγυητικό

Δεύτερες σκέψεις σχετικά με το εάν το υπό συζήτηση Εγγυητικό Κεφάλαιο Κλάδου Ζωής θα καλύψει τις υποχρεώσεις των ασφαλισμένων στην «Ασπίς Πρόνοια» φαίνεται ότι υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών. Μιλώντας χθες στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ο γενικός γραμματέας Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ταμείο αυτό δεν θα επιβαρυνθεί με βάρη του παρελθόντος. Φράση η οποία από παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς ερμηνεύεται ως προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει μια άλλη λύση ή τουλάχιστον το ταμείο αυτό να αναλάβει μέρος των υποχρεώσεων της Ασπίδος έναντι κάθε ασφαλισμένου.

Ο κ. Πλασκοβίτης κατά την ομιλία του άφησε εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής των ασφαλιστικών εταιρειών στην κοινωνική ασφάλιση και συγκεκριμένα στη διαχείριση των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ο γενικός γραμματέας Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχουν σχεδιασμοί από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε ο κλάδος να συμμετάσχει ενεργά στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος. «Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε μαζί σας», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ασφαλιστές.


Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΕΑΕΕ, οι εργαζόμενοι της Commercial Value και συνεργάτες του εταιρικού δικτύου της ασφαλιστικής πραγματοποίησαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου