Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Commercial Value: H «μητέρα των μαχών»

Aπό την πλευρά της ΕΠΕΙΑ και της ΤτΕ δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής επαρκείς απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν συζητούνται οι συγκεκριμένες προτάσεις επί της ουσίας και προκρίνεται η λύση του «λουκέτου»

Σήμερα το μεσημέρι κρίνεται κατά πως φαίνεται η τύχη της Commercial Value κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ΕΠΕΙΑ. Την ίδια ώρα ωστόσο γίνεται η ύστατη προσπάθεια από την πλευρά του βασικού μετόχου της εταιρίας, της κυπριακής Advantage Capital Holdings για να βρεθεί λύση, προκειμένου να μην κλείσει η εταιρία.

Πάντως από την πλευρά της ΕΠΕΙΑ και της ΤτΕ δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής επαρκείς απαντήσεις στο ερώτημα γιατί δεν συζητούνται οι συγκεκριμένες προτάσεις επί της ουσίας και προκρίνεται η λύση του «λουκέτου» που θα φέρει ένα «άνοιγμα» στη ελληνική οικονομία σε μία δύσκολη στιγμή και παράλληλα νέες θέσεις ανεργίας.


Επίσης απορίας άξιο είναι πως σε αυτή την συγκυρία η ελληνική κυβέρνηση λέει όχι σε μία επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. Ευρώ, εκτός βέβαια αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε, το οποίο όμως οι αρχές θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν.

Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν στα γραφεία τόσο της ΕΠΕΙΑ όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος δύο προτάσεις για την Commercial Value. Η μία προέρχεται από την ρώσικη Borodino και η άλλη από το αγγλικό Fund AnaCap.

Μάλιστα η διοίκηση της κυπριακής εταιρίας κάνοντας την ύστατη προσπάθεια ζητάει από την ΕΠΕΙΑ παράταση προκειμένου να ευοδωθούν οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Σε ανακοίνωσή της η Advantage Capital Holdings τονίζει:

«Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την πρόταση του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου που αποτελείται από μέλη του προσωπικού της εταιρείας. Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε λύσης ή πρότασης που θα βοηθήσει την εταιρεία να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία και θα της επιτρέψει να συνεχίσει την λειτουργία της να λειτουργεί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και κυρίως των ασφαλισμένων, των υπαλλήλων και του ελληνικού κράτους.

"Βρεθήκαμε" ως βασικοί μέτοχοι της Commercial Value το καλοκαίρι του 2008 όταν η εταιρεία βρισκόταν ένα βήμα πριν την ανάκληση της άδειας της από την ΕΠΕΙΑ και με πολύ ψηλό τίμημα "αναγκαστικά" προχωρήσαμε σε όλες τις ενέργειες που μπορούσαμε να πράξουμε για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο επενδύοντας 95,000,000 ευρώ. Όλα όμως αυτά θα ειπωθούν και θα εξηγηθούν στη κατάλληλη ώρα . Τώρα προέχει η σωτηρία της εταιρείας.

Εμείς προτείναμε πολλές λύσεις με μοναδικό στόχο το όφελος των ασφαλισμένων των εργαζομένων, της εταιρείας , αλλά και της ελληνικής οικονομίας και όχι τη μεγιστοποίηση της δικής μας επένδυσης. Μερικά από τα μέτρα που προτείναμε τόσο στην ΕΠΕΙΑ όσο και σε άλλους φορείς είναι:

(α) Να δοθεί παράταση στην εταιρεία για να εφαρμόσει πλάνο βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανασυγκρότησης που η ίδια η ΕΠΕΙΑ θα ενέκρινε με όποιους όρους λειτουργίας της εταιρείας θα ήθελε να υποδείξει η ΕΠΕΙΑ και με όποιο συμβούλιο έκρινε ως κατάλληλο για να συστήσει στους μετόχους για διορισμό του.

(β) Να παραχωρήσουμε τον έλεγχο και τα δικαιώματα των μετοχών μας της Commercial Value στον εκκαθαριστή χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίδας κ. Παντελίδη, και στον εκκαθαριστή των δύο εταιρείων κ. Βλαχογιάννη που διορίσθηκαν από το ελληνικό κράτος ούτως ώστε οι ίδιοι σε συνεργασία με τις αρχές να πάρουν τα όποια μέτρα έκριναν ορθά για τη σωτηρία της εταιρείας.

(γ) Να δοθεί παράταση ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αγοραστές για την εταιρεία που αναμένουν ακόμα συνάντηση με την ΕΠΕΙΑ ανεπιτυχώς.

(δ) Να διορισθεί από μέλη του προσωπικού προσωρινό διοικητικό συμβούλιο (όπως και έγινε) με στόχο την παράταση χρόνου για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα έγκρινε η ΕΠΕΙΑ και θα έσωζε την εταιρεία.

Ακόμα αναμένουμε, χωρίς να έχουμε λάβει καμία απάντηση, την αποδοχή οποιασδήποτε από τις προτάσεις που κάναμε ή οποιασδήποτε άλλης πρότασης που θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί το κλείσιμο της εταιρείας με όλες τις αρνητικές συνέπειες που όλοι γνωρίζουν, κυρίως για την ελληνική οικονομία η οποία βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση από την Commercial Value και ζητά σήμερα από τις "δικές της εποπτικές αρχές" παράταση χρόνου. Όσα ψευδή ή και παραπλανητικά σχόλια ακούγονται τελευταίως για δήθεν οφειλή από την εταιρεία ύψους 49 εκατ. Ευρώ δεν θα απαντηθούν μέσω ανακοινώσεων.

Όταν έλθει η ώρα θα απαντηθούν και αυτά αλλά και πολλά άλλα ερωτήματα που υπάρχουν. Τώρα προέχει να βρεθεί λύση για σωτηρία της Commercial Value και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Εμείς ως εταιρεία έχουμε ήδη ανακοινώσει πολύ ψηλές ζημιές για το 2009 αφού η πρόβλεψη που έχουμε ανακοινώσει και αφορά την Commercial Value θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 50 εκατ. Ευρώ».

Πηγή: Ημερησία

2 σχόλια:

  1. ... και ετσι λοιπον εντιμοτατε κ.Βιδαλη καταφερατε αυτο για το οποιο ειχατε οριστει! θελω να πιστευω οτι θα εχετε τουλαχιστον το σθενος να ζητησετε ενα μεγαλο συγνωμη απο ολους οσους αφησατε στον δρομο! ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ .να ειστε καλα και σε αλλες εταιρειες με ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλιμονο στους ''εργατες '' των ασφαλειων. Ολα τα '' μεγαλοστελεχη'' καπου θα βολευτουν. αλλωστε ολοι μεταξυ τους φιλαρακια ειναι . εκλεισε η εταιρια σου ? ελα σε μας ! παλιο και γνωστο. 40-50 ατομα ανακυκλωνονται στισ εταιριες. αλιμονο στους ασφαλιστες. μας ξεζουμιζουν και μετα δεν μας ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή