Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κρίσιμες ώρες για Commercial Value

Αντίστροφα φαίνεται πλέον ότι μετρά ο χρόνος για την Commercial Value, καθώς χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) φέρεται να αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρείας. Ωστόσο, επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΕΙΑ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί.

Η μη έκδοση ανακοίνωσης χθες συνδέεται πιθανώς με το γεγονός ότι, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στο εσωτερικό της ΕΠΕΙΑ υπήρξε διάσταση απόψεων σχετικά με την τύχη της ασφαλιστικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΕΠΕΙΑ κ. Γ. Πέτσας εισηγήθηκε την ανάκληση της άδειας της Commercial Value. Από την πλευρά, ωστόσο, του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να υπήρχε η επιθυμία να διασωθεί τελικά η εταιρεία, αν και επισημάνθηκε σε όλους τους τόνους προς την ΕΠΕΙΑ ότι αυτή είναι η μόνη αρμόδια να αποφασίσει. Η ανάκληση της άδειας της Commercial Value βάζει τέρμα και στα σενάρια πώλησης της εταιρείας.


Σημειώνεται ότι στις 4 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΕΙΑ είχε αποφασίσει την αναστολή νέων ασφαλιστικών εργασιών της Commercial Value, δηλαδή την απαγόρευση της έκδοσης νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων από την ανεξάρτητη αρχή.

Να σημειωθεί ότι η Commercial Value είχε πριν από τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων 450.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, ενώ ο αριθμός των ασφαλισμένων του κλάδου ζωής και υγείας εκτιμάται ότι ξεπερνούσε τους 50.000.

Πηγή: Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο πάμε
    Το που δεν μας το είπε ο Γιωργάκης, το παιντί και ότι άλλο
    Ο συνωνόματός του ο κουμπάρος ξέρουμε που θα πάει και πως
    Στην εταιρία του , την οποία θα πουλήσει σε ξένο επενδυτή
    Το ίδιο και ο Δούκας
    Ο δε Σαχινίδης θα έχει τη τύχη του τσάρου της οικονομίας που απλά διδάσκει και
    Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να θυματοποιήσει τον επόμενο στόχο της
    Πάμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή