Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Commercial Value: Ανάκληση άδειας


Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε χθες αργά το απόγευμα η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) μετά έντονες και μαραθώνιες διαβουλεύσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» ο πρόεδρος της ΕΠΕΙΑ κ. Πέτσας την τελευταία εβδομάδα είχε διαμηνύσει προς την Επιτροπή Εργαζομένων ότι δεν θα έδινε άλλη παράταση, προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία συνάντηση που είχε η Επιτροπή Εργαζομένων με την ΕΠΕΙΑ το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Πέτσας είχε ουσιαστικά δηλώσει ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτε παραπάνω, προκειμένου να μην κλείσει η εταιρεία.


Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες προσπάθειες επικοινωνίας του κ. Πέτσα με τον κ. Σαχινίδη σκόνταψαν πάνω στη διπλή άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΕΠΕΙΑ, γεγονός που ερμηνεύεται αφ' ενός ότι έδωσε το «πράσινο φως» για το κλείσιμο της εταιρείας μη θέλοντας να μετατεθεί η ευθύνη στην Τράπεζα της Ελλάδας που θα αναλάβει την εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αποδεσμεύτηκαν κεφάλαια της Commercial Value από την ΕΠΕΙΑ, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εταιρείας τα δεδουλευμένα των τελευταίων 2 μηνών. Σημειωτέον ότι και η Τράπεζα της Ελλάδος, το τελευταίο διάστημα είχε διατηρήσει ουδέτερη στάση απέναντι στις εξελίξεις στην ασφαλιστική.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου