Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Τίτλοι τέλους για την Commercial Value

Μετά από μια διαδικασία ασφυκτικού κλοιού που η εταιρία δεν είχε δυνατότητες ανάπτυξης λήφθηκε η καταληκτική απόφαση.

Κρίσιμη ήταν η σημερινή συνεδρίαση της Επ.Ε.Ι.Α. καθώς η Επιτροπή προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value. Από αργά το απόγευμα πληροφορίες που διέρρεαν στα δημοσιογραφικά γραφεία έκαναν λόγο ότι και η Επ.Ε.Ι.Α. προχώρησε σε μια ακόμη ανάκληση άδειας λειτουργίας μετά από αυτές των Ασπίς ΑΕΓΑ, ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Σκούρτης.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν τελικά προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου της Επιτροπής κ. Γιώργου Πέτσα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.

Η Επιτροπή πήρε την οριστική απόφαση για το κλείσιμο της εταιρίας καθώς τα περιουσιακά της στοιχεία είναι δεσμευμένα, υπάρχει βεβαιωμένο έλλειμμα, οι λογαριασμοί πληρώνονταν μόνο μετά από αποδέσμευση της Επ.Ε.Ι.Α., είχε απαγορευτεί η λειτουργία νέων εργασιών για την εταιρία, ενώ δεν προχώρησε και στην κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 79,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επ.Ε.Ι.Α. θα προχωρήσει αύριο το πρωί στην επίσημη ανακοίνωση, ενώ παράλληλα -όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία- θα σφραγιστούν τα γραφεία της Commercial Value.

Με αναπάντητα ερωτηματικά έμειναν οι εργαζόμενοι της εταιρίας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάσωση της και διακήρυτταν προς κάθε κατεύθυνση ότι μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο σωτηρίας.

Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΕ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ . ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.
    Η ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ .
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΤΙ Η COMMERCIAL VALUE ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΣΩΚ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΩΚ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ .
    ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟ ΠΟΛΗ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή