Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Οι παράπλευρες απώλειες από το λουκέτο στην Commercial Value

Οι κ.κ. Αθανάσιος Κόρμαλης και Ηλίας Γεωργίου (αναπληρωτής) διορίστηκαν με διετή θητεία ως εκκαθαριστές της Commercial Value το κλείσιμο της οποίας θα ανακοίνωσε σήμερα με κατά πλειοψηφία η ΕπΕΙΑ .Ταυτόχρονα ως παράπλευρες απώλειες, αυτής της απόφασης που βάζει λουκέτο στην πέμπτη κατά σειρά ασφαλιστική εταιρία του πάλαι ποτέ ομίλου Ασπίς και του Παύλου Ψωμιάδη ,χαρακτηρίζονται οι 380 εργαζόμενοι , οι 800 διαμεσολαβούντες και οι 450.000 ασφαλισμένοι, ανάμεσα τους και 50.000 με συμβόλαια ζωής.

Επίσης άγνωστες είναι και οι επιπτώσεις στην Αspis Βank στην οποία κατείχε το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της έτσι και τυπικά πλέον η Aspis Bank θα ελέγχεται πλεον από τον εκκαθαριστή της Commercial Value, ο οποίος θα χειριστεί και τα της πώλησης του πακέτου της σχετικής πλειοψηφίας.


Στο μεταξύ η απόφαση αυτή αποτελεί και το κύκνειο άσμα της Επιτροπής Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕπΕΙΑ) αφού η εποπτεία των ασφαλιστικών περνά σύντομα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα οι σχέσεις της επιτροπής με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών το τελευταίο καιρό ήταν από τεταμένες έως ανύπαρκτες, ενώ αμφιλεγόμενο είναι και το έργο της στην διάρκεια της σύντομης λειτουργίας της και ειδικά για την διόγκωση των προβλημάτων στον Ομίλο Ασπίς, που στην συνέχεια οδήγησαν στις αποφάσεις των λουκέτων που προκάλεσαν ένα ντόμινο αποκαλύψεων αλλά και παρενεργειών στην ασφαλιστική αγορά.

Στην ουσία αναφέρουν γνώστες της αγοράς κάτω από την πλημμελή λειτουργία της επιτροπής και γενικά της πολιτείας λειτουργούσε μια πυραμίδα ασφαλιστικών εταιριών που κατέρρευσε με θύματα τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Πηγή: Asfalisinet



2 σχόλια:

  1. Και βέβαια, στο ΕΛ-λαδιστάν που ζούμε, ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα πάει φυλακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΥΓΕ" ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ!ΑΝ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ, ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ.THE END.
    ΜΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΗΣ COMMERCIAL VALUE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή