Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

EOS: Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να δίδονται οι αποζημιώσεις

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πρώην εργαζόμενους της EOS Ασφαλιστική, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε από την Επ.Ε.Ι.Α. τον περασμένο Απρίλιο.

Εφόσον δεν υπάρξει κάτι εντελώς απρόοπτο στην τελική φάση που βρίσκεται το θέμα, σημαίνει ότι θα χρειαστεί τελικά, κάτι λιγότερο από ένα έτος προκειμένου να ικανοποιηθούν οι χρηματικές απαιτήσεις των εργαζομένων. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί ανέρχεται στα επίπεδα των 700.000 ευρώ και αφορά 90 πρώην εργαζόμενους στην εταιρία.


Το θέμα μετά την έγκριση από την Επ.Ε.Ι.Α. και την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνταν, βρίσκεται πλέον στην πλευρά των τραπεζών. Απομένει ειδικότερα το πράσινο φως από το τμήμα της νομικής υπηρεσίας προκειμένου να προχωρήσει η ρευστοποίηση του ομολόγου στην αγορά και να καταβληθούν στη συνέχεια οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους.

Αν και κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, η ολοκλήρωση της διαδικασίας στην EOS, δίνει μια γεύση για το τι μπορεί να περιμένει κανείς στις πέντε εταιρίες που ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας τους στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στις εταιρίες αυτές, ορίστηκαν ήδη οι εκκαθαριστές στη General Union και General Trust και αναμένονται οι αποφάσεις και για τις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Οι εκκαθαριστές, αφού ελέγξουν και διαπιστώσουν την επάρκεια των κεφαλαίων που απαιτούνται, θα ζητήσουν στη συνέχεια την αποδέσμευση του ποσού που χρειάζεται από την Επ.Ε.Ι.Α..

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας και ικανοποίησης με τις δύο General και την εταιρία Σκούρτης. Ερωτηματικά υπάρχουν για τις δύο Ασπίς, καθώς παραμένει άγνωστο το τι θα προκύψει από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: Insuranceworld

2 σχόλια:

  1. eleos re paidia. ti tha ginei me aftintin katastasi. apo perisi mas koroidevoun. kai emeis pou eimaste asthensi ti tha kanoume? pos tha plirosoume? giati tinkleisane afou den eixane lysi. pugame ta timoligi kai o theos boithos. ase oi asfalistes. Eixe bouiksei i agora kai elega tis dikis mou. na fygo apo tin aspida. exei provlima. kai mou elelge min anisyxite ola entaksei einai. Eseies loipon pou eisaste asfalistes tis tha prpei na ntrepste pou den protatepsate tou pleates tis aspidos. ta skerate dkai den milagate. oi astheneis prpei na apozimiothoun prota kai oxi oi asfalistes. den exeo dikio. Exo ksodepsei mexri tora 25000 agglikes lires kai zo me tin elpida oti kapote tha paro. mipos prepi na pethanoume prota gia na ma pei i kyvernisi pandreou pou dithen eixe lysi proeklogika kai desmevontousan oti tha pozimiothoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως,λέω...μήπως ,θα πρέπει επιτέλους να δραστηριοποιηθούμε ποιό δυναμικά όλοι μας και να διαγράψουμε την προσδοκία ότι κάποιοι άλλοι θα ενδιαφερθούν για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή