Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στα 100.000.000 ευρώ το «κανόνι» της "Ασπίς" στην Κρήτη

Λίγο πριν το λουκέτο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επένδυσε 2 εκ ευρώ

Φουσκώνει… το ποτάμι της οργής των χιλιάδων Κρητικών ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Οι περίπου 50.000 (!) άμεσοι ή έμμεσοι ασφαλισμένοι της -μόνο στην Κρήτη-, που από τη μία ημέρα στην άλλη είδαν να εξανεμίζονται οι οικονομίες μιας ζωής, οργανώνονται και προετοιμάζουν την πρώτη ογκώδη Γενική τους Συνέλευση στο Ηράκλειο στα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα ΤΟΛΜΗ τα ανθρώπινα δράματα ζημιωθέντων ασφαλισμένων της εταιρίας έρχονται ολοένα και περισσότερο στην επιφάνεια, ενώ την ίδια στιγμή ο ιδιοκτήτης της Παύλος Ψωμιάδης, κάτω από ακόμα και περίεργες μεθοδεύσεις, συνεχίζει να κυκλοφορεί… ελεύθερος!


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της ΤΟΛΜΗΣ, ένας Ηρακλειώτης επιχειρηματίας είχε επενδύσει λίγο πριν το περίεργο «κανόνι» της εταιρίας δύο εκατομμύρια ευρώ (!) σε επενδυτικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλων περιπτώσεων Κρητικών που είχαν εμπιστευτεί τις οικονομίες τους σε ασφαλιστικά συμβόλαια του… κ. Ψωμιάδη, με ποσά που κυμαίνονται από 50.000 έως και 500.000 ευρώ, χρήματα που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι θα τα πάρουν πίσω.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι οι Κρητικοί που επί χρόνια ακόμα και δεκαετίες πλήρωναν στην εταιρία συμβόλαια αποταμιευτικά, σπουδών για τα παιδιά τους, ασφαλιστικά, υγείας, νοσοκομειακά, αναπηρίας και συνταξιοδοτικά και μέχρι σήμερα δεν έχουν την παραμικρή ειδοποίηση για την επιστροφή των ασφαλίστρων τους ύψους χιλιάδων ευρώ που έχουν καταβάλει. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί δεκαετίες η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν η κυρίαρχη ασφαλιστική εταιρία στο νησί μας, με πάνω από 50.000 ασφαλιστικά συμβόλαια, ενώ δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Παύλος Ψωμιάδης έδειχνε μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Κρήτη… από την οποία και απομυζούσε τον κόπο χιλιάδων πολιτών.

Στα τέλη Απριλίου, οπότε και αναμένεται να γίνει η πρώτη Γενική Συνέλευση των Κρητικών ασφαλισμένων στην εταιρία, πρόκειται να υπάρξει δυναμική απαίτηση προς τους βουλευτές του νησιού, έτσι ώστε να πιέσουν με τη σειρά τους, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα που υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι και οι Κρήτες ζημιωθέντες ασφαλισμένοι της ασφαλιστικής εταιρίας στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, με το ορθό σκεπτικό ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την οικονομική κατάρρευση της άλλοτε κυρίαρχης εταιρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η Πολιτεία έδινε με ελαφρά… την καρδία και κάτω από τις ευλογίες του πρώην υπουργού Παπαθανασίου πιστοποιητικά φερεγγυότητας (!) στον Παύλο Ψωμιάδη για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της ΑΣΠΙΣ!

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου στην Κρήτη, πάντως, προειδοποιούν ότι οι αντιδράσεις το επόμενο διάστημα πρόκειται να γίνουν οξύτερες με το πολιτικοκοινωνικό κόστος να είναι πολλαπλό, με τους χιλιάδες ασφαλισμένους να προετοιμάζονται ακόμα και με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας…


7 σχόλια:

  1. Ζητώ ταπεινά συγνώμη από κάθε ζημιωθέντα Κρητικό και όχι μόνο.
    Μπορώ να δεχθώ τα πάντα, ότι δεn ήξεραν τόσα χρόνια Κράτος θεσμικά όργανα και λοιποί συγγενείς (συμπεριλαμβάνω και μεγαλοστελέχη της εταιρείας, όχι όλους αλλά αρκετούς από αυτούς).
    Όμως εδω και ένα χρόνο (πριν την κατάρρευση) βούιζε ο τόπος για το πιθανό κλείσιμο της εταιρείας!! Ρωτήστε ανθρώπους του χώρου να σας πουν από πότε το γνώριζαν, όχι συνεργάτες της εταιρείας.. άλλους.
    Πώς ένας επιχειρηματίας που έχει 2 εκ ,επενδύει σε μια εταιρεία που ακούγονται τόσα και τόσα?
    Και ακόμα κάτι, οκ ,τα επένδυσε στην εκπνοή, ξέρει πόσες προμήθειες πήρε (αν πρόλαβε να πάρει) ο προξενητής?
    Ευθύνες έχει το κράτος και όλοι, αλλά αυτοί που πούλαγαν αυτά τα προϊόντα με ελαφρά την καρδία δεν έχουν καμία ευθύνη;
    Αυτοί με τα πούρα, τις βίλες και τα ακριβά αυτοκίνητα που μας έβλεπαν αφ υψηλού!!
    Πως διαβεβαιώθηκε ο επιχειρηματίας; Μήπως απλά με το υπερβολικά μεγάλο επιτόκιο που έδιναν;
    Κρίμα, με αυτά και αυτά ο θεσμός έλαβε το τελειωτικό του κτύπημα!!!
    Και το φινάλε ξέρετε ποιό είναι? Κάποιοι μεταγράφηκαν με χρυσές αμοιβές αλλού!!!!
    Για να διαπρέψουν και εκεί, αλλά να δώ ποιοι θα τους εμπιστευθούν πλέον.

    Λυπηρό αλλά αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κριμα, πιστεψαμε οτι κατι θα εκανε αυτη την φορα η κυβερνηση! κριμα κ.πρωθυπουργε, κριμα για εσας και για το ονομα που κουβαλατε!τα λαμογια αυτα φαγανε τα χρηματα μας και τωρα μας κοροιδευουν ολοι μαζι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ .ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ.ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕς ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για τον πρωτο ανωνυμο φιλο,θα ηθελα να πω οτι κι εγω ειμαι πελατης της εταιρειας και μαλιστα 6 μηνες πριν κλεισει,αλλα παρ ολα αυτα δεν μπορω να επιριψω ευθυνες στον ασφαλιστη μου,αν και οπως λες βουιζε ο κοσμος.....θυμαμαι ξανα να βουιζει ο κοσμος το 99....και ξανα το 96....και το 90 με την ασπις μπανκ...ημουν μικρος τοτε αλλα ακουγα τον πατερα μου που ελεγε "θα χασουμε τα λεφτα μας λενε οσοι τα δωσαμε στον ψωμιαδη"....πανε 20 χρονια που εκλεινε καθε βραδυ και καθε πρωι ανοιγε αυτο το μαγαζι...μεχρι που εκλεισε για τα καλα....μεχρι που αυτος ο "μενταλιστ" που ελεγε τοτε στον πατερα μου οτι θα κλεισει,σημερα του λεει "στα ελεγα εγω"....και αντε να παραδεχτω οτι ενα μερος της ευθυνης το εχει αυτος ο ασφαλιστης,ο καθε ασφαλιστης,εχει μηπως και ο πελατης ενα μερος η οχι?και το κακο που εκαναν ολοι τι ηταν?οτι τοποθετησαν χρηματα στη δευτερη μεγαλυτερη ασφαλιστικη εταιρεια της ελλαδας?ντοπη ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ 1000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΕΔΩ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ ΕΞΩΔΙΚΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο πελάτης δεν εχει καμια ευθύνη,αλλα όσο για τους υπόλοιπους ας κρλινει ο κάθε ενας μόνος του!!
    Αν όλοι ηταν θύματα τότε ποιό φταίει? Ο ιδιοκτήτης και το κράτος??
    Μόνο αυτοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalimera akli anastasi se oloys!!
    Fisika kai ftaine kai orismenoi asfalistes ipsila istamenoi, ayto eleipe !!!
    Alla tora pou katereyse to vasileio toys oloi trexoyn na apopoiithoyn tis eythines toys, os sygxronoi ioudes!!!
    Aytoi omos den piran 30 argiria alla polla argiria...

    ΑπάντησηΔιαγραφή