Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στον έλεγχο του Τ.Τ. περνάει μερίδιο 32,9% της Aspis Bank

Σήμερα θα καταθέσει τη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των αδιάθετων δικαιωμάτων της αύξησης κεφαλαίου της Aspis Bank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ. Τ.). Χθες ολοκληρώθηκε η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων για την αύξηση κεφαλαίου της Aspis Bank και η ανταπόκριση των μετόχων μειοψηφίας ήταν μεγάλη, ικανοποιώντας την προϋπόθεση που είχε θέσει η διοίκηση του Τ. Τ. 

Με τη δεσμευτική προσφορά που θα υποβάλει σήμερα το Τ. Τ. και εφ’ όσον δεν υπάρξει κάποια αιφνίδια εξέλιξη, θα αποκτήσει το 32,9% της Aspis Bank, ενώ το ποσοστό των Commercial Value και Ασπίς Πρόνοια θα συρρικνωθεί στο 19,1% από 54,4% σήμερα. Το υπόλοιπο 48% των μετοχών της τράπεζας θα είναι στην κατοχή του ευρύτερου επενδυτικού κοινού. Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και αναμένεται να έχει σχηματιστεί το νέο διοικητικό συμβούλιο.


Εν τω μεταξύ, χθες, το Τ. Τ. ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2009. Κόντρα στη δυσμενή οικονομική συγκυρία πέτυχε μεγάλη αύξηση κερδών, επίδοση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα χρηματοοικονομικά έσοδα. Τα προ φόρων κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 46,7 εκατ. ευρώ έναντι οριακού θετικού αποτελέσματος ύψους 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2008. Τα μετά τους φόρους αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε 22,6 εκατ. ευρώ (έναντι 2,8 εκατ. το 2008).

Οι προβλέψεις απομείωσης δανείων αυξήθηκαν πέρυσι στα 40,6 εκατ. ευρώ έναντι 36,1 εκατ. το 2008. Τα καθαρά έσοδα τόκων μειώθηκαν στα 263,2 εκατ. ευρώ έναντι 321,7 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ τα έσοδα από προμήθειες ανήλθαν σε 15,8 εκατ. ευρώ έναντι 16,7 εκατ. ευρώ το 2008. Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα χρηματοοικονομικά έσοδα, που έφτασαν τα 48,9 εκατ. ευρώ έναντι 51,9 εκατ. ευρώ το 2008. Τα υψηλά χρηματοοικονομικά έσοδα συνέβαλαν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα του Τ. Τ. Το σύνολο των καταθέσεών του ανήλθε σε 12,6 εκατ. ευρώ έναντι 11,2 εκατ. το 2008. Το συνολικό ενεργητικό διαμορφώθηκε πέρυσι σε 17,9 δισ. ευρώ έναντι 14,8 δισ. ευρώ το 2008.

Πηγή: Καθημερινή

1 σχόλιο:

  1. βαλτε φυλακη τους απατεωνες . !!!!! γιατι κυριοι δεν το κανετε? εμεις που εργαζομασταν στις ασφαλιστικες αυτου του λαμογιου βρεθηκαμε στον δρομο ! χασανε τα χρηματα τους τοσοι ανθρωποι!αυτος τωρα απολαμβανει και το κρατος και κοσμος χανετε και πασχιζει να σωθει!βαλτε μεσα το λαμογιο και τον βιδαλη επισης που νομιζει οτι τα καταφερε να σωθει. ρε βιδαλακο γελοιε θα σε φαει η σουηδια εκει δεν ειναι ελλαδα ! μας εβριζες τοτε γελοιε ολους στην εταιρεια τωρα ομως θα σε ΧΩΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ ΨΩΜΙΑΔΗ .ΓΕΛΟΙΟΙ Ε ΓΕΛΟΙΟΙ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή