Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Απερρίφθη η αγωγή μετόχου κατά του ομίλου AIG

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν απέρριψε την αγωγή μετόχου, που κατηγόρησε νυν και πρώην στελέχη και διευθυντές του American International Group Inc ότι αγνόησαν όλα τα στοιχεία που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και εν τέλει οδήγησαν τον ασφαλιστικό κολοσσό προ των πυλών της κατάρρευσης.

Η Laura Taylor Swain, στην οποία ανατέθηκε η υπόθεση, δέχθηκε το επιχείρημα του ομίλου ότι οι μέτοχοι παρέλειψαν να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το διοικητικό συμβούλιο της ασφαλιστικής εταιρίας πριν καταφύγουν στη μήνυση.


Η καταγγελία, έγινε από το Συνταξιοδοτικό Ταμείο Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας στη Λουϊζιάνα και αφορά υπαλλήλους του ομίλου που αγνόησαν τις καταστροφικές συνέπειες από την έκθεση σε ασφάλιστρα έναντι ρίσκου χώρας που πληρώνει ο επενδυτής όταν αγοράζει ομόλογα, μέσω της μονάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας που εδράζεται στη Νέα Υόρκη.

Οι απώλειες αυτές οδήγησαν σε κρατική επιχορήγηση περίπου 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποφυγή χρεοκοπίας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κατέχει περίπου το 80% του ομίλου.

Η ασφαλιστική εταιρία από τότε πουλά τμήματα των περιουσιακών της στοιχείων, προκειμένου να πληρώσει την κυβέρνηση.

Όσον αφορά στην απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου ούτε ο δικηγόρος του κύριου ενάγοντα, του Συνταξιοδοτικού Ταμείου Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας στη Λουϊζιάνα αλλά ούτε και ο όμιλος προέβησαν σε δηλώσεις.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου