Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ανδρέας Βασιλείου: «Δυναμική η ανάπτυξη της Alico το 2009»

Δυναμική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Alico Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. Ανδρέας Βασιλείου την ανάπτυξη του region το 2009.

Πρόκειται για έναν βραχίονα του ομίλου που περιλαμβάνει 13 εθνικές αγορές, μεταξύ των οποίων και τη Ρωσία, ο οποίος εποπτεύεται από την Ελλάδα και είναι εξαιρετικά κερδοφόρος, δεδομένου ότι τα καθαρή κέρδη του αντιστοιχούν στο 20% της ετήσιας παραγωγής.


Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, η Alico έχει αναπτυχθεί στις εν λόγω εθνικές αγορές από μηδενική βάση, βασιζόμενη στις δικές της δυνάμεις.

Στα πλάνα της ουδέποτε συμπεριέλαβε τοπικές εξαγορές, διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ήταν δυνατό να γνωρίζει με ασφάλεια τι θα μπορούσε να κρύβει μια τρίτη εταιρία, άρα και τι θα κληρονομούσε εξαγοράζοντάς την.

Σε ότι αφορά τώρα τη στρατηγική της Alico στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μετά την εξαγορά της από την Metlife, ο κ. Βασιλείου διέβλεψε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές δεδομένης της επιτυχημένης παρουσίας της εταιρίας και στις 13 εθνικές αγορές του region.

Βέβαια, όπως είπε, ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρξει τους επόμενους μήνες οπότε και θα προσδιοριστεί η στρατηγική της MetLife σε ότι αφορά τη διεθνή δραστηριότητά της, την οποία απέκτησε με την εξαγορά της Alico.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου