Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους φορείς της διαμεσολάβησης

Αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας από την πλευρά των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, αλλά και της Commercial Value.

Αυτήν τη φορά, την εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι φορείς της διαμεσολάβησης, υπό την αιγίδα μάλιστα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που καλείται να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του.


Θα είναι ειδικότερα, οι φορείς: Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α.), Πανελλήνιος Σύλλογος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Σ.Α.Σ.) και Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε.).

Η εκδήλωση αποφασίστηκε, καθώς έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες μετά το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια και τα προβλήματα παραμένουν, ή καλύτερα, διογκώνονται ακόμα περισσότερο μετά και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας από την Commercial Value.

Η αναβλητικότητα στην απόδοση ικανοποιητικών λύσεων ή διαφορετικά η λύση της μη... λύσης, δεν πτοεί μέχρι τώρα ασφαλιστές, αλλά και πελάτες, που συνεχίζουν αμείωτα τις κινητοποιήσεις τους.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα (17:00) και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (Intercontinental).

Βασικό θέμα και ερώτημα της εκδήλωσης θα είναι: «Πού οδηγείται η διαμεσολάβηση;» και ομιλητές εκτός από τους εκπροσώπους των φορέων και του επιμελητηρίου θα είναι προσωπικότητες κύρους του χώρου.

Να επισημάνουμε ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. κ. Γεώργιος Πέτσας και ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου Ζωής κ. Ιωάννης Παντελίδης.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων φορέων από την πλευρά τους, θα αναπτύξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος τους και καλούνται να παραβρεθούν, όλα τους τα μέλη.

Στόχος -τι άλλον- να δοθούν απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα και να δοθεί διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και τόσους μήνες.

Επίσης, στόχος είναι η έκδοση ψηφίσματος που θα ζητά από τις αρμόδιες αρχές, να έχουν οι διαμεσολαβούντες συμβουλευτικό ρόλο στις αποφάσεις και τα θέματα που τους αφορούν, όπως το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και να μη γίνονται όλα αυτά ερήμην τους.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου