Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Πρώτη Ασφαλιστική

 View this article in English
Έληξε χθες η προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης από την πλευρά της Advantage Holdings στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτης Ασφαλιστικής, επισημοποιώντας και την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον κυπριακό όμιλο για τη διάσωση της εταιρίας.

Η ανακοινωθείσα αύξηση ανέρχεται στα 16,5 εκατ. ευρώ και αφορά στην κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας της εταιρίας, που θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.



Μετά την παραίτηση του βασικού μετόχου που ελέγχει το 100% περίπου της εταιρίας, το διοικητικό συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει κατά την κρίση του τη συμμετοχή άλλου ενδιαφερόμενου στην αύξηση.

Η διοίκηση της Πρώτης Ασφαλιστικής εμφανίζεται να συνεχίζει τις προσπάθειες μεταβίβασης της εταιρίας και σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέφανο Αυγουλέα, σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τη Demco Εμπορική και Επενδυτική ΑΕ , εταιρία holding, συμφερόντων του κ. Δημήτρη Κοντομηνά.

Οι σχετικές συζητήσεις είχαν κοινοποιηθεί στην Επ.Ε.Ι.Α. μέσω σχετικής επιστολής στις αρχές Φεβρουαρίου που έκανε λόγο για ενδιαφέρον στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρηματικού ομίλου στον ευρύτερο κλάδο των ασφαλειών.

Οι συζητήσεις που θα πρέπει να σημειωθεί ότι διαρκούν εδώ και ένα μήνα βρίσκονται στο στάδιο του due diligence χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να υπάρξει επίσημη εξέλιξη ή ενημέρωση της Επ.Ε.Ι.Α. για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: Insurancedaily

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ.ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή