Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τα χαρτοφυλάκια Ζωής μειώνονται επικίνδυνα

Η συστηματική μείωση των περισσότερων χαρτοφυλακίων του Κλάδου Ζωής στη χώρα μας έχει αρχίσει να απασχολεί πολύ σοβαρά τις Ηγεσίες των Εταιρειών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρει κάποια διέξοδο. 

Το μόνο που κάνουν είναι να συστεγάζουν τα Καταστήματα, περιορίζοντας τα έξοδά τους. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε επικίνδυνα και με την Ελληνική Οικονομική Κρίση, η οποία επιβάρυνε πολύ το κλίμα που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των (5) Ασφαλιστικών. Οι εξαγορές των Συμβολαίων έχουν πάρει τη μορφή της χιονοστιβάδας σε σημείο που αρκετές εταιρείες να μην τολμούν ούτε να τις διαγράψουν από τα βιβλία τους. Ως πότε όμως;


Μοιάζει η εικόνα του Κλάδου με την αντίστοιχη της Ελληνικής Πολιτείας. Βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι και αφήσαμε το μέλλον μας στην τύχη του εδώ και μερικές δεκαετίες, γιατί κοιτάζαμε και φροντίζαμε το… σήμερα και το αύριο. Το μεθαύριο δε μας απασχόλησε ποτέ! Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις. Μακροχρόνια προβλήματα απαιτούν μακροχρόνιες λύσεις. Όπως έλεγε και ο R. Alec Mackenzie: «Ο Κυρίαρχος Μάνατζερ κατευθύνει αυτός τα γεγονότα, την πορεία του και πάντα προηγείται των καταστάσεων. Δεν επιτρέπει στα γεγονότα και στις καταστάσεις να κατευθύνουν την πορεία του, το χρόνο του και την τύχη της Εταιρείας του.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου