Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Χαρτοφυλάκιο Ασπίς ΑΕΓΑ: Ασκήσεις επι...χάρτου

H πρώτη συνάντηση-παρουσίαση του χαρτοφυλακίου της Ασπίς σε ασφαλιστικές εταιρείες πραγματοποιήθηκε χθες από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου κ. Γιάννη Παντελίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι περίπου δέκα ασφαλιστικών εταιρειών αλλά ελαχίστων η εκπροσώπηση ήταν σε επίπεδο διευθύνοντων συμβούλων (Generali, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ασφάλεια Μινέτα). Οι υπόλοιπες εκπροσωπήθηκαν σε πιο «τεχνικό επίπεδο» ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Μιλώντας στο nextdeal.gr μετά την χθεσινή συνάντηση ο κ. Παντελίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά ο ίδιος δεν θα μπορέσει να «επιβάλλει» τους όρους του για την μεταφορά του χαρτοφυλακίου. Το πρόβλημα έγκειται στην συνθετότητα του προβλήματος κυρίως σε σχέση με το γεγονός της έλλειψης των αναγκαίων αποθεμάτων. Ο ίδιος βέβαια θα συνεχίσει την προσπάθεια (θα ακολουθήσei ανάλογη συνάντηση και για την Commercial) όμως η μόνη ουσιαστική διέξοδος που ανοίγεται στον ορίζοντα είναι η κάλυψη του ελλείμματος από το κράτος, ή το εγγυητικό κεφάλαιο, αν θέλει η πολιτεία να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Όλα τα άλλα μοιάζουν να είναι ασκήσεις επί ...χάρτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου