Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Metlife- Αlico: Το 2011 θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση

Μέχρι τον Μάρτιο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση των δύο ομίλων της Metlife με την Αlico και μέχρι τότε θα έχει αποφασιστεί εάν και η νέα εταιρεία στην Ελλάδα θα διατηρήσει το όνομα της Alico ή θα μετανομαστεί σε Metlife. 

Tην καλύτερη επιλογή που μπορούσαν να κάνουν οι δύο αμερικανικοί όμιλοι της Metlife και της AIG χαρακτήρισε τη συμφωνία της Metlife-Alico o περιφερειακός Γενικός Διευθυντής του ομίλου της Alico για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη κ.Ανδρέας Βασιλείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Αναφερόμενος στις εγχώριες ασφαλιστικές εξελίξεις πιστεύει ότι θα συνεχιστούν οι δυσκολίες και ενδεχομένως να υπάρξουν και νέα λουκέτα.


Ο κ. Βασιλείου δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στο Τόκιο η πρώτη συζήτηση για τη συνεργασία των δύο ομίλων. Η εκτίμηση είναι ότι με την εξαγορά αυτή η Metlife ουσιαστικά εξασφάλισε την εξωστρέφειά της, αφού ήταν κατά κύριο λόγο εταιρεία που εστιάζονταν στην Αμερική όπου είναι ίσως ο πλέον φερέγγυος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Αμερική.

Για την Ελλάδα, η Alico θα συνεχίσει να προσφέρει μέχρι το τέλος του έτους τα προϊόντα της με το παλαιό brand name. Σε επίπεδο προϊόντων, υπολογίζεται ότι η Metlife θα συνεισφέρει με νέα προϊόντα ζωής και ενδεχομένως ορισμένα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα που διαθέτει και στην Αμερική.

Μερίδιο

Η Alico στην Ελλάδα παρουσίασε παραγωγή το 2009 ύψους 297 εκατ. ευρώ καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 12,3 ενώ στο πρώτο τρίμηνο 2010 παρουσιάζει αύξηση ρυθμού παραγωγής της τάξης του 29%. Μάλιστα ανέφερε ότι ετοιμάζεται να υποδεχθεί και το Συνταξιοδοτικό Tαμείο της Shell ύψους 50 εκατ. ευρώ γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή της. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με την διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες τους στην κοινή εταιρεία (joint venture) που έχουν στη Bουλγαρία.

Η εταιρεία βγαίνει ενισχυμένη στους περισσότερους κλάδους ζωής, διατηρεί την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά στις ομαδικές ασφαλίσεις ενώ μικρές εξαγορές είχε μόνο σε ασφαλιστικο-επενδυτικά προϊόντα τύπου Unit Link. Eιδικά στις ομαδικές ασφαλίσεις η Alico διαχειρίζεται περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ σε αποθέματα υπερ των εργαζομένων. Στο bancassurance εκτιμά ότι η Metlife θα συνεχίσει και την συνεργασία της Alico με την Citibank στην Ελλάδα.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου