Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Munich Re: Μεταφορά ενέργειας από την έρημο

Την μεταφορά ενέργειας από την έρημο και γενικά την επέκταση της σε νέες καινοτόμες τεχνολογίες σχεδιάζει η Munich Re με αφορμή τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο περιβάλλον, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση της στο κλάδο της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Για το θέμα αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Nikolaus von Bomhard μίλησε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι η Munich Re ήδη, εδώ και πολλά χρόνια έχει συνάψει ανάλογες συνεργασίες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, λύσεων που συνεισφέρουν στην οικονομία και στην ασφαλιστική βιομηχανία. Ως εταιρεία σημειώνει ‘προχωράμε σε επενδύσεις ενώ παράλληλα αναλαμβάνουμε και το κίνδυνο, κάτι που σαφώς διευκολύνει την έκβαση των επενδύσεων’.


Παράλληλα τονίζει, η Munich Re μελετά τις πιθανές επιδράσεις των καινοτόμων προϊόντων στην κοινωνία, πάντα με άμεσο συσχετισμό τον κίνδυνο. Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι η επίτευξη καινοτομίας αποτελεί βασικό στόχο για την εταιρεία καθώς συγκεκριμένα αναφέρει ότι ‘δεν μπορούμε να πούμε πόσο ακόμα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η παραδοσιακή πολιτική των αντασφαλιστών ούτε να παρέχουμε εγγυήσεις. Για αυτό συνεχίζει, ‘εμείς πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά, κάνοντας πράγματα που οι άλλοι μέχρι τώρα δεν έχουν τολμήσει. Οι επεμβάσεις αυτές αναφέρει πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς των ασφαλειών δηλαδή στην πρωτογενή ασφάλιση, στις αντασφαλίσεις, και στην υγεία.

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου