Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

To Μάιο στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Ανάσα βιωσιμότητα στο σύστημα μέχρι το 2030

Μέσα στο Μάιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδ. Λοβέρδου , ο οποίος επισήμανε προχθές στη βουλή ότι το νέο σύστημα θα δώσει ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2030.

Αναφερόμενος στο θέμα του δημοσίου και στην εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών γυναικών είπε το μέχρι το 2013, που φαίνεται να είναι η μεταβατική περίοδος, οποιος έχει κατοχυρώσει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης δεν έχει τίποτε να φοβηθεί κι αν μείνει και μετά το 2013 δεν θα θιγεί από τη νομοθετική παρέμβαση.


Αναφερόμενος στη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα, τόνισε ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο κεφάλαιο, ενώ η κυβέρνηση υιοθέτησε απολύτως τις 6,5 από τις επτά συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μη αποδεχόμενη την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας.

Σχετικά με στις στοχεύσεις της κυβέρνησης μέσα από το νέο νόμο ο κ. Λοβέρδος, σημείωσε ότι στόχος είναι το 2030 να πληρώνεται για τις συντάξεις το 4,8% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή ποσοστό πλήρωσε το κράτος το 2008.

Διέψευσε επίσης τα δημοσιεύματα περί εξώθησης των εργαζομένων σε 40 χρόνια εργασίας, λέγοντας ότι παρερμηνεύεται το μέτρο των κινήτρων παραμονής στην εργασία, αφού ουδείς θα υποχρεωθεί να το ακολουθήσει.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου