Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ζημιωθέντες «Ασπίς» Vs Eνωσης Ασφαλιστικών Εταιριών

Έντονες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια προκάλεσε το υπόμνημα και οι θέσεις της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για το νέο σχέδιο νόμου για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και ειδικά στα σημεία που αναφέρονται στις αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που κλείνουν και σε σχέση με το Εγγυητικό Κεφάλαιο για τα Χαρτοφυλάκια ζωής.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για παντελή απουσία ενδιαφέροντος της ΕΑΕΕ για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της εν λόγω Εταιρίας , μέλους της ΕΑΕΕ και συνεχίζει σε σκληρούς τόνους:


«Σε αυτή την τραγική συγκυρία η ΕΑΕΕ ασχολείται με το πού θα πάνε τα χρήματα της καταργούμενης ΕΠΕΙΑ και με το αν θα πληρώσουν οι Ασφαλιστικές ή οι ασφαλισμένοι την εισφορά του υπό σύσταση Εγγυητικού Ταμείου Ζωής!!

Ταυτόχρονα δημιουργεί απορία το έντονο ενδιαφέρον της ΕΑΕΕ για τα στελέχη της υπό κατάργηση εποπτεύουσας τους αρχής της ΕΠΕΙΑ !

Γιατί άραγε τόσο ενδιαφέρον για τους επόπτες τους, ενώ δείχνουν προκλητική αδιαφορία για τους εκατοντάδες ανέργους που προέρχονται από τις Εταιρίες των οποίων ανακλήθηκε η άδεια, αλλά πολύ περισσότερο για τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους – ανασφάλιστους των Εταιριών αυτών;

Οι μόνοι «κερδισμένοι»- αν και πρόσκαιρα- από την τραγωδία της Ασπίς είναι οι Εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ που εμφανίζουν τους τελευταίους μήνες ρεκόρ παραγωγής ασφαλίστρων, η οποία προέρχεται από το έτοιμο πελατολόγιο των πανικοβλημένων πελατών της Ασπίς καθώς και από την στρατολόγηση των ασφαλιστικών συμβούλων της, τους οποίους ταυτόχρονα ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει ως συνενόχους μαζί με τον Ψωμιάδη….

Μέλη της ΕΑΕΕ έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για το ποιός θα πρωτοαρπάξει και μάλιστα δωρεάν, το 11% του μεριδίου αγοράς που έμεινε «ορφανό». Προσπαθούν να αναπτυχθούν άκοπα από τις «σάρκες» της Ασπίς , αφήνοντας παράλληλα στον αέρα τα «κόκαλα» ή «τα γερασμένα άλογα». Δηλαδή τους χιλιάδες ΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΜΟΥΣ λόγω Υγείας ή Ηλικίας ασφαλισμένους-ανασφάλιστους , θύματα της Ασπίς.»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι

«Η ΕΑΕΕ με τις πρακτικές που εφάρμοσαν πολλά από τα μέλη της τα περασμένα έτη φέρει το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης αυτής της κατάστασης και της ανυποληψίας του Θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή.

Αντί να προβληματίζεται γι αυτήν την κατάσταση, η ΕΑΕΕ έχει το θράσος να διεκδικεί θέση στον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης των Επαγγελματικών Ταμείων.»

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος των ζημιωθέντων αναφέρει μεταξύ άλλων : «Καλούμε τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη και τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάτι που δυστυχώς η ΕΑΕΕ αδυνατεί να πράξει.

Το προτεινόμενο σχέδιο Νόμου θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, στον τάφο που μέλη της ΕΑΕΕ άνοιξαν με την συνέργια της Πολιτείας που όφειλε να τις εποπτεύει.

Καλούμε να ακουσθούν οι προτάσεις του Συλλόγου μας, έτσι ώστε χωρίς άμεσο Δημοσιονομικό κόστος θα λήξει ο Γολγοθάς όλων των θυμάτων της Ασπίς Πρόνοια και παράλληλα θα μπορέσετε να δημιουργήσετε περιβάλλον άνθησης της Ιδιωτικής Ασφάλισης προς όφελος τόσο των Ελλήνων πολιτών, όσο και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας..»

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου