Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Καταργείται 13ος και 14ος μισθός;

Την οριστική κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα προχωρά η κυβέρνηση. Απελευθερώνονται οι απολύσεις και αυξάνεται ο ΦΠΑ πιθανά κατά 2 μονάδες, σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των επιτάξεων του ΔΝΤ. 

Σχετικές δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι έκανε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γ. Πεταλώτης ο οποίος είπε ότι ‘στην θέση που βρίσκεται η χώρα δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ενώ υπογράμμισε για μια ακόμα φορά ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας

Μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ότι ‘είμαστε όλοι συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή απαιτείται κοινωνική ευθύνη και πολιτική σύμπνοια’. 

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ δια γραπτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό ζητά να οριστεί συνάντηση ώστε εκτός της ενημέρωσης να υπάρξουν ανταλλαγές απόψεων. 

Αρνητική άκρως και η θέση της ΑΔΕΔΥ, η οποία κατόπιν συνάντησης, εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η συνάντηση είχε σκοπό τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, της κοινωνίας και την δημιουργία εντυπώσεων για την επιβολή των μέτρων.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων στο δημόσιο, το πάγωμα των μισθών, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η αύξηση του Φ.Π.Α, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων, οδηγούν στην φτώχεια και πολλούς στην οικονομική ένδεια και εξαθλίωση

Αρνητικές για τα μέτρα και οι δηλώσεις των προέδρων της ΓΣΕΒΕΕ και EΣΕΕ

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου