Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οι ασφαλιστικές αντιτίθενται στις φορολογικές προτάσεις του ΔΝΤ

Την άποψη ότι η φορολογία που έχει προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πρέπει να επιβληθεί στις ασφαλιστικές εταιρίες εξέφρασαν οι κ. Tim Breedon, διευθύνων σύμβουλος της Legal & General, o κ. Lord Levene, πρόεδρος των Lloyd’s και ο κ. Andrew Moss, διευθύνων σύμβουλος της Aviva, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph.

«Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι τράπεζες, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τράπεζες από τις ρυθμιστικές αρχές και πολιτικούς»δήλωσε ο κ. Τ.Breedon.


Καμία μεγάλη ασφαλιστική εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν αναγκάστηκε να σταματήσει τη δραστηριότητά της, να ζητήσει χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους ή πήγε στο χρηματιστήριο για να αντλήσει νέα κεφάλαια.

«Βαθύτατα εσφαλμένη πρόταση»

Ο κ. Lord Levene ανέφερε ότι «η πρόταση του ΔΝΤ, να πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες για ένα οικονομικό καθεστώς σταθερότητας είναι βαθύτατα εσφαλμένη.

Καθ 'όλη την κρίση η ασφαλιστική βιομηχανία έχει λειτουργήσει κανονικά και δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη που να υποδηλώνει ότι ο πυρήνας των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων συνέβαλε στην οικονομική αστάθεια ή δημιούργησε συστημικό κίνδυνο».

Σύμφωνα με τον κ. Moss «πρόκειται για μια περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας. Μοιάζει με την επιβολή προστίμου για υπερβολική ταχύτητα σε κάποιον που δεν έχει οδηγήσει ποτέ»

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου