Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αγανάκτηση των ζημιωθέντων Ασπίς για την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης

Για πλήρη αδιαφορία μετά το «λουκέτο» που μπήκε στην ασφαλιστική εταιρεία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια , στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών και πορείας προς την Βουλή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «η επί σχεδόν έξι μήνες αδιαφορία και πλήρης απουσία σχεδίου για την επόμενη μέρα των ασφαλισμένων, έχουν δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και σημαντικότατα προβλήματα τα οποία έχουν γίνει επώδυνα και επικίνδυνα ιδίως σε όσους έχουν προβλήματα υγείας». 

Ο κ. Πλασκοβίτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου oικονομικών, συναντήθηκε με επιτροπή αντιπροσώπων και δεσμεύτηκε πως όταν αρχίσουν οι συζητήσεις για την ασφαλιστική αγορά θα κληθεί να μετάσχει και ο Σύλλογος τους. 

Λίγο αργότερα, η επιτροπή συναντήθηκε με τον κ. Δελαπόρτα, νομικό σύμβουλο του υφυπουργού οικονομικών κ. Σαχινίδη, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Συλλόγου, ο κ. Δελαπόρτας τόνισε στους ζημιωθέντες ότι τα ταμεία είναι άδεια και τους παρότρυνε να διεκδικήσουν την αναδρομικότητα για το υπό σύσταση εγγυητικό κεφάλαιο, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο ίσως μπορέσουν να πάρουν πίσω ένα μέρος (περίπου το 50%) από τα χιλιάδες ευρώ που έχουν χάσει.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας ο Σύλλογος δεσμεύτηκε απέναντι στα μέλη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τρίτη 4 Μαΐου. Παράλληλα, συνεχίζει τις νομικές διαδικασίες κατά των διοικητικών συμβουλίων της Ασπίς, ώστε να κληθούν να εξηγήσουν πώς έφτασε η κατάσταση της εταιρίας στο μη περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου