Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 27 Απριλίου 2010

«Ακατάλληλος και αυθαίρετος» ο φόρος του ΔΝΤ

Η Geneva Association, που συγκαταλέγεται στις 80 μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες παγκοσμίως, με επιστολή της στην ομάδα των G20 διαμαρτύρεται για την ένταξη του ασφαλιστικού κλάδου στις φορολογικές προτάσεις, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Geneva Association αναφέρει ότι η φορολογική πρόταση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τις ασφαλιστικές εταιρίες είναι «ακατάλληλη και αυθαίρετη» και δηλώνει «ότι θα μπορούσε να αυξήσει το κόστος ασφάλισης και να μειώσει το ποσό της διαθέσιμης ασφάλισης».

Η ομάδα των G20, την Παρασκευή απηύθυνε έκκληση για περισσότερη εργασία σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ για την επιβολή εισφοράς στους ισολογισμούς και τα κέρδη των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία έχει σχεδιαστεί για να χρηματοδοτήσει τις μελλοντικές τραπεζικές διασώσεις.

«Θύμα των συνεπειών»

Στην επιστολή της, η Geneva Association, προς τους υπουργούς οικονομικών της G20 και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, αναφέρει ότι «δεν προκάλεσε την κρίση η ασφαλιστική βιομηχανία, αλλά ήταν θύμα των συνεπειών.

Εκτός από ένα μικρό αριθμό παραδειγμάτων που έχουν κοινοποιηθεί, η ασφαλιστική βιομηχανία εξήλθε από την οικονομική κρίση διαθέτοντας σχετικά καλή υγεία».

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου