Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Στα χέρια του Φ. Μπράβου η ING Γενικών


Εγκρίθηκε η συγχώνευση ING Ζώης με την ING Ομαδικών και Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής, στο μικροσκόπιό της Επ.Ε.Ι.Α. η Πρώτη Ασφαλιστική 

Αλλάζει πλήρως η εικόνα της ING στην Ελλάδα μετά τις δύο χθεσινές αποφάσεις της Επ.Ε.Ι.Α., με τις οποίες άναψε το πράσινο φως για τη συγχώνευση της ING Ζώης με την ING Ομαδικών και Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής, όπως και για την εξαγορά της ING Γενικών Ασφαλειών από την International Life και τον κ. Φωκίων Μπράβο.

Η πρώτη απόφαση αναμενόταν από την Επ.Ε.Ι.Α., ωστόσο η δεύτερη επεφύλασσε μια «έκπληξη». Η εξαγορά της εταιρίας Γενικών Ασφαλειών της ING έγινε από τον κ. Φωκίων Μπράβο ως φυσικό πρόσωπο και όχι από την International Life, καθότι η International Life δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την απορρόφηση της Universal Life και η Επιτροπή δεν είχε τα περιθώρια να εγκρίνει την επόμενη στρατηγική κίνηση της εταιρίας. 

Προκειμένου λοιπόν να μην χαθεί το deal της εξαγοράς που προέβλεπε καταληκτική ημερομηνία, η Επ.Ε.Ι.Α. ενέκρινε την εξαγορά του 91% των μετοχών της ING Γενικών από φυσικό πρόσωπο και ειδικότερα από τον πρόεδρο της International Life, ενώ η ίδια η εταιρία εξαγόρασε το 9%, τις υπολειπόμενες δηλαδή μετοχές, για τις οποίες δεν απαιτείται έγκριση της Επ.Ε.Ι.Α., αφού ως συμμετοχή δεν υπερβαίνει το 10% του μ/κ της εξαγορασθείσας εταιρίας.

Πλέον, η International Life καλείται να ολοκληρώσει την απορρόφηση της Universal Life και στη συνέχεια να υποβάλλει νέο αίτημα στην Επ.Ε.Ι.Α. για την εξαγορά του 91% των μετοχών της ING Γενικών, αυτή τη φορά από τον κ. Φωκίων Μπράβο. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, χθες, το Δ.Σ. της Επ.Ε.Ι.Α. έθεσε στο μικροσκόπιό του και την Πρώτη Ασφαλιστική λόγω μη εκτέλεσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 16,7 εκατ. ευρώ, αλλά και για το γεγονός ότι διατήρησε στο Δ.Σ. μέλος το οποίο είχε συμμετοχή στο Δ.Σ. της Commercial Value της οποίας όπως είναι γνωστό η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε. 

Για το δεύτερο θέμα έχει καλέσει σε ακρόαση την εταιρία, ενώ για το πρώτο ζήτησε από τις υπηρεσίες να εξακριβώσουν τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρίας με βάση και το β΄ εξάμηνο του 2009.

Πηγή: Insuranceworld

1 σχόλιο:

  1. ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΧΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΤΙΣ GENERAL (UNION KAI TRUST).ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή