Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

To «Bancassurance» απειλεί σοβαρά το «Agency System»


Ο πίνακας των κερδών και των ζημιών των Ασφαλιστικών Εταιρειών της περασμένης χρονιάς, 2009, που δημοσίευσε η Ευγενία Τζώρτζη της Καθημερινής της Κυριακής, είναι ενδεικτικός. Τα κέρδη που παρουσίασε η ING AE, OAAZ Ομαδικών που απορροφήθηκε 100% φέτος από την ING Hellas, ήταν €13,27 εκατ. ενώ οι Ζημίες της ING Ζωής ήταν 12,41. Τα κέρδη της πρώτης προέρχονται κατά 100% από πωλήσεις συμβολαίων του Bancassurance, ενώ οι ζημίες της δεύτερης, προέρχονται κατά 100% από πωλήσεις του Agency System της ING Hellas. 

Τα στοιχεία είναι απλά και καθοριστικά. Παρακαλούμε τους υποστηρικτές του Agency System, να μην εισπράξουν αυτά τα στοιχεία που μιλάνε μόνα τους, ως άρνηση ή απόρριψη του Agency System, γιατί κάθε άλλο. Και το σεβόμαστε και το υπηρετούμε. Εννοούμε, το Υγιές και Κερδοφόρο για όλες τις πλευρές, Agency System.

Το πρόβλημα είναι ότι η έλλειψη στρατηγικού μάνατζμεντ από τις περισσότερες Εταιρείες, σε συνδυασμό με ένα αλόγιστο και επιπόλαιο έντονο ανταγωνισμό, επέτρεψε στο Agency System, στη διάρκεια των τελευταίων 2ο χρόνων, να «γλιστρίσει» από τον κλάδο ζωής, που τον θεωρούσε δύσκολο να πουληθεί, επειδή κυρίως ουδέποτε πίστεψε, στη χρησιμότητά του και στην αναγκαιότητά του, και να εισέλθει στον εύκολο κλάδο της νοσοκομειακής περίθαλψης που εννοείται ότι πωλείται πολύ πιο εύκολα, άσχετα αν παρουσιάζει τεράστιες ζημιές. 

Οι Ασφαλιστές εισπράττουν, εκ του ασφαλούς τα κέρδη τους με ένα βαρβάτο 20% επί των ακαθάριστων εσόδων της εταιρείας, χάσει κερδίσει, κάθε χρόνο που το ακαθάριστο Ασφάλιστρο καταβάλλεται, ενώ οι εταιρείες πασχίζουν με τεράστιες δυσκολίες να περιορίσουν τις Ζημιές τους. Δεν τολμούν, να σκεφτού κέρδη από τα Νοσοκομειακά Προγράμματα.

'Οταν ένας στους δύο συνεργάτες, μόνιμα κερδίζει και ο άλλος μόνιμα χάνει, η συνεργασία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Οι φρόνιμοι ασφαλιστές θα πρέπει να προβλέψουν τη σταδιακή αποχώρηση των εταιρειών από την προσφορά νοσοκομειακών συμβολαίων ασφάλισης και να αρχίσουν να αναπτύσσουν πωλήσεις ασφαλειών ζωής, σπιτιών, πυρός, αστικής ευθύνης, κ.ά. Καμία εταιρεία δεν μπορεί επ’ άπειρον να χάνει, ακόμα και αν πρόκειται για κρατική που κόστισε ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ζημίες στην μητρική Τράπεζα τα τελευταία 20 περίπου χρόνια.

Είναι και η «Εθνική Ασφαλιστκή» ένα ζωντανό παράδειγμα της παράλογης και εντελώς ανεύθυνης πολιτικής διακυβέρνησης που ασκούσαν τα δύο κόμματα εξουσίας για 35 χρόνια. Γνώριζαν, συνειδητά ότι ξόδευαν χρήματα που δεν είχαν, γνώριζαν ότι τα δανείζονταν, γνώριζαν ότι η ψαλίδα χρόνο με το χρόνο μεγάλωνε, γνώριζαν ότι το 85% των εσόδων του κράτους απορροφόταν για μισθούς, συντάξεις και τόκους, και συνέχισαν να κλέβουν αχόρταγα το κράτος από όλες τις πλευρές, να δανείζονται και να διορίζουν ανεξέλεγκτα και δεν έδιναν μια δεκάρα για το αύριο. Έπρεπε να μπει στο σπίτι μας το ΔΝΤ για να αποκαλυπτούν πλήρως οι πολιτικοί καταστροφείς του ελληνικού έθνους και να συνειδητοποιήσει ξεκάθαρα ο λαός ότι η ηγεσία του ήταν απερίγραπτα σπάταλη, επικίνδυνα ανεπαρκής και εγκληματικά διεφθαρμένη. Οι ίδιοι πολιτικοί δεν είχαν επιτρέψει να λειτουργεί στα χέρια των πολιτών κανένας απολύτως Μηχανισμός Ελέγχου των Ενεργειών τους, ώστε να μπορούσαν κάπως οι πολίτες, να βάλουν ένα φρένο στη ξέφρενη κατασπατάληση και λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Όπως γράφει εδώ και 22 χρόνια το «ΕΜΜ» διάβρωσαν και αχρήστευσαν το σύστημα εξουσίας και διακυβέρνησης του κράτους για να το λεηλατούν ανεξέλεγκτα.

Ζούμε τις χειρότερες ημέρες της ιστορίας του ελληνικού κράτους, μετά τη μεταπολίτευση και το χειρότερο από όλα, είναι ότι υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί που μας σερβίρουν τους απόλυτα υπεύθυνους υπουργούς και Πρωθυπουργούς που μας πτώχευσαν συνειδητά και τους δίνουν το μικρόφωνο να μας εξηγήσουν πώς και γιατί πτωχεύσαμε.

Το ΔΝΤ ή η Γερμανία μας φταίει; Εμείς δεν κλέβαμε, εμείς δεν ξοδεύαμε, εμείς δεν διορίζαμε ανεξέλεγκτα;


Πηγή: Insurancedaily

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ BANCASSURANCE ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
    ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή