Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λ. Κατσέλη: Έρχεται μείωση τιμών 20% στην αγορά

Η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης

Μείωση τιμών μέχρι 20% περιμένει στην αγορά η Λ. Κατσέλη με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας όπως ανέφερε σε ομιλία της στην ημερίδα «Η Βόρεια Ελλάδα σταυροδρόμι ενεργειακών δικτύων και βιώσιμης ανάπτυξης».

"Με αγορανομικές διατάξεις που έρχονται λέμε "καθαρές τιμές", "όλα πάνω στο τιμολόγιο", κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο εξυγιαντικό μέτρο για την αγορά, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι τιμές, όπως υπολογίζουμε, γύρω στο 20%, αν όχι και περισσότερο" ανέφερε. 

Η Λ. Κατσέλη τόνισε πως θα πρέπει η Ελλάδα να χτίσει πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει και να τα δημιουργήσει σε επενδυτικές ευκαιρίες και πραγματικές επενδύσεις. 

Στη συνέχεια έθεσε τέσσερις δέσμες πολιτικών που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των παραπάνω οι οποίες είναι: 

1)η ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και η αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
2)η ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω κινήτρων και μέσω στοχευμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
3)Η παροχή ρευστότητας στην αγορά. 
4)Η λειτουργία της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού

Όσον αφορά στο τρίτο σκέλος, την παροχή ρευστότητας στην αγορά, προέτρεψε τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευθούν δύο διατάξεις που όπως είπε "έχουν περάσει στα ψιλά". 

Αυτές αφορούν τον νόμο για τη ρύθμιση των χρεών των επαγγελματιών καθώς και τα δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που ανακοινώθηκαν. Αναλυτικότερα, στον νόμο για ρύθμιση χρεών, υποτηρίζει η υπουργός, υποστηρίζεται πως εάν υπάρχει αλλαγή στα όρια του αλληλόχρεου λογαριασμού (κεφάλαιο κίνησης), αυτό αυτόματα μετατρέπεται σε πενταετές δάνειο, διάταξη που ισχυει μέχρι το καλοκαίρι του 2011. 

Πηγή: Ελευθεροτυπία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου