Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

AXA: Δεν εξετάζει-προσωρινά- εξαγορά ασφαλιστικής στην Ελλάδα

Απόλυτα ικανοποιημένος με την πορεία της AXA στην Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών της οικονομικής κρίση δήλωσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής κ. J. L Granier, κάνοντας  ιδιαίτερη αναφορά στη δουλειά που επιτελεί ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Ελλάδος κ. Kleijnen και στην κερδοφόρα πορεία της εταιρείας παρά τα ευρύτερα μακροοικονομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. 
 
Ωστόσο δήλωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα κάποια ένδειξη για πιθανή εξαγορά άλλης ασφαλιστικής στην Ελλάδα κάτω από το υπάρχον οικονομικό κλίμα
 
 Ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα και στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έκαναν τα ανώτατα στελέχη της ΑΧΑ Γαλλίας κατά την πρόσφατη ενημέρωση δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στο Μπορντό. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ομίλου κ. De Castries ανέφερε ότι η έκθεση της γαλλικής εταιρείας στα ελληνικά ομόλογα δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. Ευρώ γεγονός που στην χειρότερη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία θα αποφέρει απώλειες εσόδων που θα αντιστοιχούν σε έσοδα ενός μήνα της ΑΧΑ.
 
Ο κ. De Castries τόνισε ότι η γεωγραφική  διαφοροποίηση των επενδύσεων του γαλλικού ομίλου διασφαλίζουν την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας. Ο υπεύθυνος οικονομικής ανάλυσης του ομίλου καθηγητής Eric Chaney, που είναι και αρθρογράφος στην wall street journal, αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να τονώσει ότι η ελληνική κρίση οφείλεται κατά κύριο λόγω στην έκρηξη των κρατικών δαπανών σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ιρλανδία.
 
Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου