Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ελεγκτικό Συνέδριο: Στροφή για σύνταξη αρρένων

«Ανατρεπτική» απόφαση, με την οποία κρίθηκε ότι οι άγαμοι άρρενες μετά το θάνατο των γονέων τους δεν δικαιούνται τη σύνταξη που ελάμβαναν ως δημόσιοι υπάλληλοι, εξέδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι, με τη χθεσινή της κρίση, η Ολομέλεια (σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών) μετέστρεψε τη νομολογία της κατά 180 μοίρες. Ειδικότερα, ερμηνεύοντας τον Συνταξιοδοτικό Κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων (Π.Δ. 166/200), είχε κρίνει με παλιότερες αποφάσεις της ότι οι «διατάξεις εκείνες, που αποκλείουν τη συνταξιοδότηση των άγαμων αρρένων παιδιών μετά το θάνατο των υπαλλήλων ή συνταξιούχων γονέων τους, είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς δικαιούνται της συντάξεως οι άγαμες θυγατέρες». 

Σύμφωνα με το τότε σκεπτικό του Ε.Σ., η διαφορετική μεταχείριση μεταξύ αρρένων και θηλέων εισάγει αδικαιολόγητη διάκριση μεταξύ των δύο φύλων.

Με τη χθεσινή, όμως, απόφαση, η Ολομέλεια έκρινε ότι η αρχή της συνταγματικής ισότητας δεν καταλαμβάνει τα άρρενα τέκνα. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως έχει εξαγγελθεί με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ούτε οι άγαμες θυγατέρες θα λαμβάνουν τη σύνταξη των γονέων τους μετά το θάνατό τους.
Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου