Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λύνει τα χέρια η ασφάλιση κινητού τηλεφώνου

Ένα καλό και εύχρηστο κινητό όπως το iPhone παρέχει στο χρήστη δεκάδες δυνατότητες, δίνοντας λύση σε προβλήματα επικοινωνίας που άλλοτε θα ήταν αδιανόητο και ακατόρθωτο. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ό κάτοχος μείνει ξαφνικά χωρίς κινητό, δηλαδή το απολέσει; 

Τότε πραγματικά συμβαίνει, ότι όλοι όσοι έχουν στα χέρια τους κινητό τηλέφωνο απεύχονται. Μια απώλεια κινητού δένει κυριολεκτικά τα χέρια των κατόχων. 


Η AT&T στην προσπάθεια της να καλύψει τους πελάτες της, χρήστες του iPhone της Apple έναντι  ενδεχόμενης κλοπής, απώλειας, καταστροφής ,ή ακόμα και ζημιάς, πέρα από την κανονική εγγύηση που συμπεριλαμβάνεται με την αγορά του σκληρού δίσκου της  συσκευής σχεδιάζει να προσθέσει στο κόστος αγοράς του κινητού και ένα κόστος ασφάλισης του το οποίο  μπορεί και να φτάνει τα $13.99 μηνιαίως! Αδικαιολόγητα πολύ υψηλό.

Έτσι, με αυτό το μηναίο ασφάλιστρο, οι συνδρομητές  θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν επί πλέον $168 ετησίως στην AT&T, προ ποσού που  εκπίπτεται και που κυμαίνεται από $99 για σκληρό δίσκο 8GB 3G μέχρι $199 για 32GB 3GS.

Χρήσιμες καλύψεις, πέραν του δέοντος όμως
Και ενώ, οι καλύψεις αυτές ακούγονται χρήσιμες, το κόστος δείχνει να είναι απαγορευτικό. Βάσει των υπολογισμών, μετά από 1 χρόνο κατοχής του 3GS ο πελάτης θα πρέπει να καταβάλει $200 συν τα $168 για ασφάλιστρα.

Και το ποσό αυξάνεται στα $386, αν γίνει αντικατάσταση του 3GS μετά από ένα χρόνο χρήσης. Ενώ, η τιμή ανεβαίνει  ακόμα περισσότερο, όταν πρόκειται για το iPhoneHD. Ωστόσο, κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η κατευθείαν αγορά ενός 3GS μπορεί και να φτάσει τα $700.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα κάλυψης θα έχει ισχύ από τις 6 Ιουνίου, ενώ είναι υποχρεωτικό να αγοραστεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς της συσκευής. Θα πρέπει επίσης να χρεωθεί στην πιστωτική κάρτα για την εξόφληση των μηνιαίων καταβολών.

Και έτσι όπως έχουν τα πράγματα, ο πελάτης έχει διαλέξει ανάμεσα σε δύο επιλογές:  είτε να προχωρήσει στην αγορά ασφάλισης με την αγορά του κινητού του, είτε να είναι  εκτεθειμένος ανά πάσα στιγμή, κινδυνεύοντας να χάσει το κινητό του και μαζί με αυτό όλα τα οφέλη που του παρέχονται.

Πηγή: Νextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου