Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

H FSA επεκτείνει τον υφιστάμενο χρόνο καταγγελιών προς το Διαμεσολαβητή

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Ελέγχων της Βρετανίας (FSA) ανακοίνωσε ένα προσωρινό μέτρο για τους πελάτες, που πραγματοποίησαν πρόσφατα καταγγελία σχετικά με την ασφάλιση της προστασίας πληρωμών τους, παρέχοντας τους περισσότερο χρόνο για να καταθέσουν τα αιτήματα τους στην Υπηρεσία Χρηματοπιστωτικού Διαμεσολαβητή (FOS).

Το προσωρινό μέτρο, που αναστέλλει την υφιστάμενη προθεσμία των έξι μηνών για την καταγγελία και την παρέμβαση του διαμεσολαβητή, τέθηκε σε ισχύ από την 28η Μαΐου 2010 και θα λειτουργήσει για πέντε μήνες, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Το μέτρο ισχύει και για τις πρόσφατες καταγγελίες, που έχουν ήδη σταλεί για τελική απάντηση από τις 28 Νοεμβρίου 2009 έως και 28 Απρίλη του 2010.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Ελέγχων της Βρετανίας δήλωσε ότι “αυτή η κίνηση έγινε με σκοπό την εξασφάλιση των πρόσφατων καταγγελιών ασφαλιστηρίων πληρωμών.

Οι καταγγελίες αυτές πρέπει να φτάσουν στο διαμεσολαβητή, ενώ η FSA εργάζεται για την εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης λύσης ώστε οι πελάτες να αντιμετωπίζονται με συνέπεια και δίκαια, όταν διαμαρτύρονται για την πώληση μιας πολιτικής συμβολαίου προστασία πληρωμών ή κατά την αγορά ενός νέου
”.

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου