Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

«Δεν μας ασφαλίζουν οι εταιρείες» καταγγέλουν οι καταστηματάρχες του κέντρου


Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΑΕΕ και στην Υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ).  Το σωματείο διαμαρτύρεται για την άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύπτουν τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας.

Οι Ασφαλιστικές βεβαίως διστάζουν λόγω των συνεχών βανδαλισμών και τρομοκρατικών ενεργειών που συμβαίνουν στο κέντρο, όμως έτσι οι καταστηματάρχες και οι έμποροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και έκθετοι σε ένα σωρό κινδύνους.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι οι όροι που θέτουν οι εταιρείες για να ασφαλίζουν τα μαγαζιά του κέντρου είναι «ασφυκτικοί»  και θέτουν ως προϋπόθεση ακριβές ενισχύσεις των μέτρων ασφαλείας, ενώ ανεβάζουν και αισθητά την τιμή του ασφαλίστρου σε σχέση με άλλες περιοχές.

Είναι γεγονός ότι ο εμπορικός κόσμος και τα καταστήματα στο κέντρο πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση και τις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα σημαντική μείωση του τζίρου που απειλεί ακόμη και τη βιωσιμότητά τους, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στον επίλογο της οποίας ζητείται και η σχετική παρέμβαση του Υπουργού… Δόλιοι έμποροι.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου