Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Νέα σελίδα για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Στις 7 Ιουλίου έχει οριστεί η έκτακτη γενική συνέλευση του Επικουρικού Κεφαλαίου, προκειμένου να εκλέξει το νέο 9μελές διοικητικό συμβούλιο του φορέα. Ως εναλλακτική ημερομηνία έχει οριστεί η 14η Ιουλίου και ήδη τα προτεινόμενα ονόματα από τις εταιρείες - μέλη αναμένονται να οριστικοποιηθούν στο τέλος της εβδομάδας. 

Στο πλαίσιο της δρομολόγησης της σχετικής διαδικασίας έχει ζητηθεί από τις εταιρείες μέλη να προτείνουν τους υποψήφιους που επιθυμούν να τοποθετηθούν στις κρίσιμες θέσεις. Πρόθεση της ασφαλιστικής αγοράς είναι τα πρόσωπα που θα εκλεγούν να προέρχονται από ανώτατες διοικητικές θέσεις. 


Εν τω μεταξύ η τακτική συνέλευση του φορέα για τον απολογισμό του 2009 έχει προσδιοριστεί για την 1η Ιουλίου με εναλλακτική ημερομηνία την 7η Ιουλίου και η χρονική σύμπτωση δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη διαδικασία της εκλογής νέων μελών και απολογισμού του προηγούμενου έτους, τελικώς να συμπέσουν.


Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να διαχειριστεί το τεράστιο οικονομικό άνοιγμα που άφησε πίσω το κλείσιμο έξι  εταιρειών τα δύο τελευταία χρόνια και το οποίο υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 750 εκατ. ευρώ. Με βάση τα στοιχεία απολογισμού του 2009, η  περιουσία του
Επικουρικού Κεφαλαίου διαμορφώνεται στα 111 εκατ. ευρώ, ενώ στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται επίσης η αξία των ακινήτων του, τα οποία ωστόσο είναι δύσκολο να ρευστοποιηθούν στην παρούσα φάση.

Με βάση τα στοιχεία το έλλειμμα του Επικουρικού Κεφαλαίου προσδιορίζεται στα 550 εκατ. ευρώ και αν και εκτιμάται ότι ο όγκος των αποζημιώσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί το 2010, το πρόβλημα αναμένεται να κορυφωθεί το 2011και εκτιναχθεί σε περίπτωση ύπαρξης νέων ανακλήσεων αδειών.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου