Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

"Αέρας" αισιοδοξίας από το Συνέδριο του MDRT

Αισιοδοξία ενέπνευσε  στους ασφαλιστικούς συμβούλους - μέλη του MDRT το ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από 13 έως 16 Ιουνίου και το παρακολούθησαν περίπου 7.500 σύμβουλοι από 30 χώρες. Η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 30 άτομα και άλλα 15 ήταν από την Κύπρο.


Η εφετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερη σημασία για τους συμμετέχοντες ιδιαίτερα από τη χώρα μας γιατί συνέπεσε με την οικονομική κρίση που πλήττει την αγορά και αναζητήθηκαν απαντήσεις / ιδέες για την καλύτερη αντιμετώπισή της.

Επίσης, οι εμψυχωτικές και παρακινητικές ομιλίες, πάντα δίνουν έναν αέρα ανανέωσης και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας, δίνοντας κουράγιο και προσφέροντας νέες τεχνικές. Ανανεώνουν επίσης το στοιχείο της θετικής σκέψης που πάντα είναι σημαντικό και ακόμα πιο απαραίτητο θα λέγαμε υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ως χαρακτηριστικά σημεία του ετήσιου συνεδρίου μπορούμε να αναφέρουμε τη διασύνδεση των ριψοκίνδυνων πιλότων (blue angel) με τους ασφαλιστές του MDRT. Αμφότεροι αποτελούν ένα μικρό ποσοστό (1%) στο χώρο τους και φτάνουν στην επιτυχία διαθέτοντας στοιχεία όπως: πειθαρχία, δύναμη, εστίαση στο στόχο και αυτοπεποίθηση. Όταν επομένως κάποιος ασφαλιστικός σύμβουλος πετά και πιάνει τα όρια, είναι σημαντικό να έχει ανθρώπους πίσω του που να τον στηρίζουν.

Δόθηκε επίσης μεγάλη έμφαση στην έννοια του ολοκληρωμένου ανθρώπου που συνδυάζει την οικογένεια, με την προσωπική ζωή και την καριέρα, με προτροπή να μη μένει τίποτα από αυτά στο περιθώριο.

Όλοι θα πρέπει επίσης, να έχουν έναν «ανοιχτό» μη προγραμματισμένο χώρο στο διαθέσιμο χρόνο τους, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν όταν χρειάζεται στα πλαίσια της καθημερινότητάς τους.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε ακόμα, στο θέμα της σύνταξης και στις μεγάλες δυνατότητες για υψηλές αποδόσεις στα συνταξιοδοτικά προγράμματα που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Όπως αναφέρουν μέλη της Ελληνικής αντιπροσωπείας, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το υψηλό επίπεδο ποιότητας και επαγγελματισμού από την πλευρά των συμμετεχόντων, που αποτελεί για όλους παράδειγμα προς μίμηση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, έγινε επίσης προβολή και υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον για το Πανευρωπαϊκό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 2011 και θα γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου