Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μέσα στον Αύγουστο δίνει «τέλος» η Επ.Ε.Ι.Α.

Για μετά το δεκαπενταύγουστο, αλλά σίγουρα πριν το τέλος Αυγούστου, μεταφέρονται οι αποφάσεις της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για τις εταιρείες οι οποίες θα ενταχθούν σε προγράμματα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης, όπως και για όσες θα υπαχθούν στο άρθρο 6 του Ν.Δ. 400/70.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, χθες, η Επιτροπή συνεδρίασε για τα ανωτέρω θέματα (αρχικά η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιουλίου), χωρίς όμως να λάβει σχετικές αποφάσεις, καθότι οι απαιτούμενοι έλεγχοι δεν είχαν ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες της. Τα μέλη του Δ.Σ. της Επ.Ε.Ι.Α. εξέτασαν ωστόσο την υπόθεση της Πρώτη Ασφαλιστική, και ειδικότερα το τροποποιημένο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης που υπέβαλλαν πέντε διαμεσολαβούντες.


Πρόκειται για πράκτορες οι οποίοι έχουν ενημερώσει την Επιτροπή ότι προτίθενται να αναλάβουν τα βάρη της εταιρείας καλύπτοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία δεν κάλυψε ο βασικός μέτοχος αυτής, δανειοδοτούμενοι από την Proton Bank.

Η τροποποίηση του προγράμματος αφορούσε στην απόφασή τους να μην λάβουν το δάνειο των 15 εκατ. ευρώ ως φυσικά πρόσωπα, αλλά μέσω κοινής μεσιτικής εταιρείας την οποία συγκρότησαν για το σκοπό αυτό.

Πηγές του Insurance World αναφέρουν ότι η Επ.Ε.Ι.Α. εξετάζει σε νομικό πλέον επίπεδο την ειδική συμμετοχή της μεσιτικής στην Πρώτη Ασφαλιστική, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την εκτέλεση της αύξησης θα θέσει υπό τον έλεγχό της το 71% του μ/κ της εταιρείας.

Στο μεταξύ, κατά τις ίδιες πηγές τα 15 εκατ. ευρώ του δανείου έχουν ήδη εκταμιευθεί από την Proton Bank και κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό, από τον οποίο θα μεταφερθούν σε λογαριασμό της Πρώτη Ασφαλιστική προκειμένου αμέσως να δεσμευθούν υπέρ των εγγυητικών της κεφαλαίων, εφόσον η Επ.Ε.Ι.Α. εγκρίνει την ειδική συμμετοχή της μεσιτικής στο κεφάλαιο της ασφαλιστικής.  

Η σχετική απόφαση αναμένεται μέσα στον Αύγουστο.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου