Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σε μεταβατικό στάδιο η λειτουργία της ΕπΕΙΑ

Το πλήρες κείμενο του νέου νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση 
 
Σε μεταβατικό στάδιο είναι πλέον η ΕπΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης) καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο και μετά την ψήφιση και δημοσίευση του νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση η εποπτεία των ασφαλιστικών εταιριών περνά στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
 
Έτσι φαίνεται  να κλείνει και τις τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με ελέγχους των ασφαλιστικών εταιριών, κύρια στο τομέα των αποθεματικών τους, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο θα μπορέσει η σημερινή υφιστάμενη εποπτική αρχή να προχωρήσει  ένταξη εταιριών στο άρθρο 6 ( ευεργετική διάταξη για την κάλυψη των περιθωρίων φερεγγυότητας ) και με δεδομένο οτι υπάρχει νέα ρύθμιση στο νόμο για την αποτίμηση των ομολόγων του δημοσίου.

Επίσης σύμφωνα με το νέο νόμο οι εταιρίες που έχουν προβλήματα φερεγγυότητας θα μπαίνουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης που θα παρακολουθείται από επόπτη που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η διοίκηση της εποπτικής αρχής φέρεται να συζήτησε το θέμα της Πρώτης Ασφαλιστικής καθώς υπήρξαν εξελίξεις στο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της ασφαλιστικής , που είχε θέσει η ΕπΕΙΑ , με την συμμετοχή πέντε διαμεσολαβούντων με σύσταση  κοινής εταιρίας, μέσω της οποίας η Proton Bank χορήγησε δάνειο για συμμετοχή στην αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής κατά 15 εκατ. ευρώ.

Δείτε  ΕΔΩ το πλήρες κείμενο των διατάξεων του νέου νόμου για την ιδιωτική ασφάλιση.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου