Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Υπ. Εργασίας: Επάρκεια στα επικουρικά ταμεία

Τις φήμες ότι η τρόικα διαπίστωσε ταμιακά προβλήματα στα επικουρικά ταμεία διέψευσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για αναληθέστατες πληροφορίες. 

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε, σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι κανένα από τα τρία ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΕΤΕΑΜ και ΤΑΗΤΕΚΟ), που έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα η τρόικα, δεν αντιμετωπίζει ταμιακό πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη οικονομικής επάρκειας για πολλά χρόνια ακόμη.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα περικοπής επικουρικών συντάξεων και διαβεβαίωσε ότι, με τις νέες ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού, θα υπάρξει επάρκεια για πολλά ακόμη χρόνια.

«Οι φήμες περί προβλημάτων διακινούνται από επαγγελματίες του ψεύδους πιθανόν για να δημιουργηθεί πολιτικό ζήτημα», υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας στο περιθώριο της χθεσινής συζήτησης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ξεκαθαρίζοντας ότι το προσωρινό «πάγωμα» των προγραμμάτων του 2010 δεν αφορά στις ανειλημμένες υποχρεώσεις για παλαιότερους δικαιούχους, οι οποίες θα καταβληθούν σταδιακά.

Επανέλαβε, όμως, ότι ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά ταμιακά προβλήματα και προανήγγειλε αυστηροποίηση των όρων και των προϋποθέσεων στα νέα προγράμματα επιδότησης ενοικίου και στεγαστικών δανείων. 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου